Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pirmdien atzinis, ka Latvijas hokeja izlases sagaidīšanā pie Brīvības pieminekļa stāvēt priekšā hokejistiem bijusi kļūda. Kā intervijā izteicās Smiltēns – viņam vajadzējis spert četrus soļus uz sāniem, nevis nostāties līdzās sportistiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka sociālajos tīklos lielu rezonansi izsauca Saeimas spīkera vērienīgais uznāciens hokejistu sagaidīšanā pēc pasaules čempionāta – "sariktējis" visai valstij kvazibrīvdienu, pats politiķis līdzās sportistiem pie Brīvības pieminekļa teica runu un dāvāja autogrāfus sanākušajiem. Jau mirkli vēlāk sociālajos tīklos asprātīgi ļaudis apspēlēja Smiltēna rīcību, bet pats politiķis sarunā ar "Delfi" piesauca pat konkurentu organizētu melno PR.

Kā intervijā "Krustpunktā" tagad skaidro Smiltēns, interneta asprāšu humors viņam šķitis ļoti labs, taču tagad viņš atzīst arī šādas tādas savas kļūdas liktenīgajā 29. maija dienā Rīgas centrā.

"Godīgi sakot, es biju pelnījis," plašo rezonansi un ironijas vilni komentē politiķis, īpaši atzīmējot autogrāfu dalīšanu.

"Tāds es esmu. Man patīk cilvēki. Ja mani kāds uzrunā, tad labprāt atbildu; ja kāds stiepj roku, es arī stiepju pretī. Tie bērni, kas vēlējās, lai blociņā ierakstu viņiem novēlējumu – protams, ka es to parakstu arī uzlieku. To darīja arī citi politiķi, kas atradās turpat blakus," argumentē Smiltēns.

Lai gan iepriekš portālam "Delfi" Smiltēns teica, ka viņa uzruna pie Brīvības pieminekļa nebija paredzēta, intervijā Latvijas Radio viņš saka ko citu: "Vienu kļūdu es pieļāvu. Mums bija paredzēts scenārijā... Aicinājums bija man Saeimas vārdā un Mārtiņam Staķim Rīgas vārdā uzrunāt un pateikt paldies mūsu hokeja izlasei. Tās emocijas jau visiem bija sakāpinātas. Es pateicu uzrunu, atkāpos divus soļus atpakaļ, bet man vajadzēja atkāpties četrus soļus pa kreisi," tagad analizē politiķis.

Saskaņā ar viņa pausto, Smiltēns jau tajā pašā brīdī sapratis, ka "nav vairs labi, es esmu kļūdījies".

"Mana kļūda bija šie četri soļi," par nonākšanu fotokameru zibšņos starp hokeja varoņiem saka viņš. Politiķis atzīmē, ka ir azartisks un impulsīvs, un "sports aizrauj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!