Foto: Vida Press
Amerikāņu superzvaigznes Bejonses koncerts Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā spējis ietekmēt visas valsts inflāciju, raksta "Financial Times". Tieši Stokholmā 10. maijā viņa uzsāka pasaules koncerttūri "Renaissance".

Stokholmas arēnā "Friends Arena" sniedzot divus koncertus, 41 gadu vecā māksliniece uzsāka savu pirmo koncerttūri pēc septiņu gadu pauzes. Jau pēc šīs uzstāšanās mūzikas kritiķi visā pasaulē slavēja Bejonses veikumu divarpus stundu ilgajā performancē, kas sastāvēja no sešiem cēlieniem.

Kā raksta "Financial Times", koncertus apmeklēja vismaz 46 tūkstoši cilvēku, starp kuriem daudzi bija tūristi. Klātienē dzirdēt Bejonsi devās arī daudzi latvieši.

Dziedātājas fanu ierašanās atsaukusies uz viesnīcu un restorānu cenām, un tūristu pieplūdums veicinājis valsts inflācijas līmeni, kas maijā bija 8,2%, lai gan Zviedrijas centrālā banka bija prognozējusi 8,1% atzīmi. Savukārt "Bloombeg" iepriekš aptaujātie eksperti paredzēja inflācijas samazināšanos līdz 7,8%.

"Par šo pārsteigumu ir atbildīga tieši Bejonse, jo šādi skaitļi ir diezgan pārsteidzoši viena notikuma ietvaros. Nekad iepriekš kas tāds nav pieredzēts," komentējis "Danske Bank" galvenais eksperts Maikls Grāns.

Tiesa, eksperti arī prognozē, ka "Bejonses efektam" jūnijā vajadzētu izzust.

Bejonse Noulza (1981) ir amerikāņu dziedātāja, aktrise un visā pasaulē pielūgta popkultūras ikona. Kopš solokarjeras uzsākšanas šī tūkstošgades sākumā viņa izdevusi septiņus albumus, bet par saviem ierakstiem dažādās kategorijās saņēmusi 28 ASV ierakstu akadēmijas balvas "Grammy", kļūstot par vienu no visvairāk godalgotajām mūziķēm industrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!