Foto: Vida Press

Aktrise un dziedātāja Lady Gaga pagājušajā gadā ar "Twitter" starpniecību paziņoja, ka pievienosies Hoakinam Fīniksam "Džokera" turpinājumā, atveidojot Hārliju Kvinu, kurai ir sena un toksiska "mīlestība" ar titulēto varoni. Gaidāmā turpinājuma kinooperators Lorenss Šērs ir atklājis, ka viņam šķiet, ka viņš nekad nav saticis īsto Gagu, jo filmēšanas laukumā viņa bija pilnībā apņēmusies būt tēlā. Izrādās, viņa atteikusies atsaukties uz Lady Gagas vārdu – pat tad, kad kameras bija izslēgtas.

Tā vietā viņa izmantoja vienkāršu vārdu Lī, kas, iespējams, ir viņas "DC Comics" varones Hārlijas Kvinas segvārds.

Taču pirmajā filmēšanas nedēļā kinolentes kinematogrāfs Lorenss Šērs neiesaistījās vārda maiņā, jo vienkārši par to nezināja. Šērs, kurš tika nominēts "Oskaram" par darbu pie pirmā "Džokera", raidījumā "The Trenches Talk" sacīja, ka viņam bijis grūti izveidot jebkādu saikni ar Gagu.

"Es vispār viņu nepazinu," sacīja Šērs. "Dīvainā kārtā es sajutos tā, it kā nekad nebūtu viņu pirms tam saticis. Nedēļu domāju, ka viņa mani ienīst... Vai arī mēs ienīstam viens otru. Sapratu, ka notiek kaut kas dīvains!" Viņš piebilda, ka, neskatoties uz to, turpināja cienīt Lady Gagas telpu un vērsās pie viņas tikai tiešām svarīgu lietu paziņošanā, piemēram: "Stefani, šeit ir tava otra komanda!" Līdz vienā brīdī režisora asistents norādīja, ka aktrisei, lai saglabātu savas varones būtību visā filmēšanas procesā, labpatiktu, ja viņa tiktu saukta vienkārši par Lī, kas ir viņas varones vārda Hārlija saīsinātā versija. Jāatzīmē, ka šī nelielā izmaiņa būtiski ietekmēja abu saikni.

Turklāt – Šērs jau bija pieradis, ka aktieri paliek tēlā, piemēram, arī Fīnikss pirmās filmas "Džokers" uzņemšanas laukumā lika sevi saukt Artura Fleka vārdā.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Lady Gaga aktiermeistarība atstāj paliekošu iespaidu

Lady Gagas priekšnesumi turpina aizraut ne tikai skatītājus, bet arī viņas kolēģus. Viņas metodiskā aktiermākslas pieeja demonstrē viņas centību radīt autentiskus un pārliecinošus tēlojumus.

Patiešām, Lady Gagas uzticība savam amatam nebeidzas ar filmu "Džokers 2". Viņa jau iepriekš atklāja, ka bija neticami uzticīga Patrīcijas Redžāni lomai filmā "Guči nams". Vairāk nekā gadu Gaga dzīvoja kā šī varone, deviņus mēnešus pat pieņemot itāļu valodas akcentu. Viņas nepārspējamā iegremdēšanās lomā atstāja paliekošu iespaidu, un pēc filmēšanās viņai bija grūti atgriezties ierastajā dzīvē.

Plānots, ka filma "Joker: Folie à Deux" kinoteātros nonāks 2024. gada 4. oktobrī.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!