Foto: DELFI/Kadrs no video
Boksera Maira Brieža stādītie ozoli Mārupē ir nokaltuši, jo pēc iestādīšanas neviens par tiem vairs nav rūpējies, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", kas fotokadros fiksējis bēdīgo ainu. Briedis šos kokus iestādīja pēc tam, kad Mārupē nelikumīgi tika nozāģēts 100 gadus vecs dižkoks, un bokseris nolēma nejaucībai atbildēt cēli. Savu varoņdarbu viņš nofilmēja un publiskoja internetā, tas līdz šim skatīts jau 54 000 reižu.

Pērn daudzi mārupieši bija satriekti par simtgadīgā ozola nogāšanu, policija pat ierosināja kriminālprocesu par patvaļīgu koka nozāģēšanu. Odiozais bokseris nolēma rīkoties un ar pompu pavēstīja par divu jaunu ozoliņu iestādīšanu. Briedis pat uzrakstīja vēstījumu nākamajām paaudzēm, solot, ka viņš, viņa dēli un dēlu dēli par kociņiem rūpēsies.

Taču nepilnu gadu vēlāk stādījumu vietā paveras skumja aina – nezāļu ieskautajā vietā par kociņiem neviens tā arī nav rūpējies. Izdevums "Kas Jauns", šovasar apsekojot stādījumu vietu, vienu kociņu neatrada vispār, savukārt otrs ir nokaltis pavisam kails.

"Mairis Briedis aizmirsa, ka viens ir "zīmēties" sociālajos tīklos ar koku stādīšanu, bet pavisam cits ir rūpēties par iestādītiem kociņiem, kuri, lai tie ieaugtos, vismaz divus gadus regulāri jāapkopj," teikts Jura Vaidakova sagatavotajā materiālā.

Briedis savus kokus iestādījis īpašumā, kas atrodas blakus tam, kurā nogāza simtgadīgo koku. Žurnāls atzīmē, ka bokseris rosījies uz svešas zemes, nesaskaņojot stādīšanu ar zemes īpašnieku, kurš pēc tam vērsies policijā ar sūdzību par nesaskaņotām izdarībām uz viņa zemes. Izdevums arī vēsta, ka jauni ozoli jāstāda pavasarī, nevis rudenī.

Pilns materiāls izlasāms 8. augusta izdevumā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!