Foto: Vida Press
Lai gan mazajam britu princim Luisam ir tikai pieci gadi, tieši viņam izdevies iekarot miljoniem pavalstnieku sirdis – Luiss citu karaļnama pārstāvju vidū ir tāds kā piemīlīgs jokupēteris. Amizantajam puišelim ir arī grezna bagātnieku bērnība, raksta "The Sun", kas aprēķinājis puišeļa labumu grozu.
Mazais princis Luiss ir Velsas prinča un princeses trešais, jaunākais, bērns. Kā pārējie bērni, arī viņš nāca pasaulē Svētās Mērijas slimnīcā Londonā, tā dēvētajā Lindo spārnā, kur luksusa palāta tobrīd maksāja ap 7000 britu mārciņu. Servisā iekļauts gan sevišķi ātrs internets, gan ekskluzīva aprūpe, gan pašai sava virtuve ar skaistu tējošanas stūrīti.
Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nācis pasaulē šādos apstākļos, arī vēlākajā dzīvē Luisam ticis tikai vislabākais. Tā, piemēram, bērna kristībās 2018. gadā viņa tēvocis princis Harijs puisēnam uzdāvināja ekskluzīvu lietu – oriģinālā izlaiduma "Vinnija Pūka" grāmatiņu, kas izdota 1926. gadā. Tās vērtība ir apmēram 10 tūkstoši dolāru un tai bija pieskārusies arī princese Diāna. Kā raksta "The Sun", Harijs brāļadēlam vēlējies pasniegt dāvanu, kas viņam pašam saistās ar siltām atmiņām, un abu brāļu jaukākās atmiņas ir no vakariem, kad māte tiem lasīja priekšā. "Vinnija Pūka" grāmatiņai bija jāaizsāk mazā prinča bibliotēkas dārgumu krājumu, lai pieaugot viņš novērtētu to vērtību.

Dārgas un ekskluzīvas dāvanas Luiss saņēmis arī no citiem. Amerikāņu tenisa leģenda Stens Smits mazajam princim viena gada dzimšanas dienā pasniedza mazus "adidas" snīkerus ar savu autogrāfu, uz tiem rakstīts "Luisam". Bet šā gada aprīlī, kad princis svinēja savu piekto dzimšanas dienu, Velsas princese Katrīna savam lolojumam bija sarīkojusi iespaidīgu tematisko ballīti, uz kuru ielūgti bija pilnīgi visi Luisa pirmsskolas klasesbiedri.
Foto: Vida Press

Kur mācās mazais princis un cik šis prieks izmaksā? Viņš apmeklē Lambrūkas skolu Bērkšīrā, kur mācību maksa ir vairāk nekā 58 tūkstoši dolāru. Katrs semestris izmaksā 5500 dolāru, par to saņemot augstākās raudzes izglītību. Šajā iestādē liela loma piešķirta arī ārpusklases nodarbībām – mazie mācās spēlēt šahu, golfu, nirst ar akvalangu, apgūst biškopību un pat dziesmu komponēšanas pamatus un iemaņas podkāstu veidošanā. Skolā ir milzīgs peldbaseins, un jebkuru nodarbību var apmeklēt arī sestdienās. "The Sun" atzīmē, ka tā ir kārtīga skola karaļiem un karalienēm. Kopumā skolā reģistrēti 620 audzēkņi, un karaliskie bērni ir starp viņiem.

Pastāv iespējamība, ka princis Luiss kādreiz kļūs par karali. Pēctecībā viņš ir ceturtais rindā uz troni – priekšā stāv viņa tēvs Viljams (41), brālis Džordžs (10) un māsa Šarlote (8). Karalim Čārlzam ar mazo Luisu ir ļoti labas attiecības.
Foto: Vida Press

Luiss jau no bērnības, protams, tiek ģērbts karaliski. Britu prese atzīmē, ka viņa skapī ir ļoti daudz dizaineru drēbju. Tā kā viņš ir sportisks bērns, Luiss pamatā valkā luksusa darinājumus. Pēc vecuma puisēns joprojām ir "šortu" stadijā, proti, sena tradīcija paredz, ka tas, kas zēnam ir kājās, atspoguļo viņa statusu karaļnamā. Karaļnama zēni nekad nevalkā garās bikses, tikai šortus, jo garās bikses raksturīgas vidusslāņa un "priekšpilsētas" puikām.

Kā ar brīvdienām? Tādas ir, un Luisa gadījumā viens atvaļinājums uz nedēļu viņam izmaksā 35 tūkstošus dolāru. Ģimene parasti dodas uz ļoti smalku un diskrētu pieczvaigžņu kūrortu Karību salās. Tur ir privāta pludmale, kur paparaci nemaz tik viegli nevar tikt klāt. Luksusa mītnes vietā viņu labā strādā vesels personāls, šefpavāru un mājkalpotāju ieskaitot. Šajā "tropiskajā oāzē" atpūtusies arī princese Mārgareta un Miks Džegers. Bet ziemas brīvdienās Luiss kopā ar savējiem ierasti dodas uz smalku slēpošanas kūrortu Francijā. Izmaksas tur ir līdzīgas kā Karību brīvdienām.
Foto: Vida Press

Visbeidzot - kur mazais princis aug un pavada ikdienu? Saime nesen pārcēlusies no Kensingtonas pils uz Adelaides kotedžu Vindzorā. Tā ir 19. gadsimtā celta ēka ar četrām lielām guļamistabām un lielu dārzu ap māju. Ēka pilnībā renovēta 2015. gadā, iekštelpās ir daudz marmora un pat ar zeltītiem delfīniem klāti griesti. Karaļnams pagaidām nav ļāvis ieskatīties tieši Luisa istabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!