Foto: Privātais arhīvs
"Mazais Porziņģis," - tā jau pirms pieciem gadiem Artūru Žagaru nosauca kāds anonīms basketbola fans tviterī. Tagad šo puisi zina visa Latvija. Atšķirībā no citiem mūsu izlases basketbolistiem, šis spēlētājs sociālajos tīklos ir visai skops ar publikācijām, tomēr "Instagram" viņš lieto jau septiņus gadus. Ieskatāmies, ko Žagars atklāj par savu dzīvi ārpus laukuma.

Artūrs Mārtiņš Žagars ir 23 gadus vecs, 1,90m garš un profesionālajā basketbolā jau sešus gadus. Patlaban viņa aģents ir Kristapa Porziņģa brālis Jānis Porziņģis. Iepriekš pārstāvējis Spānijas klubu, šobrīd viņš ir Lietuvas kluba "Nevežis" saspēles vadītājs. Bet patlaban jaunais puisis visus pārsteidz ar savu varēšanu Latvijas izlases sastāvā FIBA Pasaules kausā Džakartā.

Žagars dzimis Jūrmalā, mācījies gan Pumpuru vidusskolā, gan Rīgas 49. vidusskolā. Viņa "Instagram" profilā redzams, ka Žagara dzīvē basketbolam ir vislielākā loma. Būtiski ir arī draugi – Žagars ļāvis ieskatīties savās izklaidēs kopā ar tiem, tostarp Jāņu svinēšanā. Vai izskatīgā basketbolista sirds ir brīva, to droši nevar zināt, taču viņa veidotajā saturā meitenes nefigurē un arī romantikas tikpat kā nav.

2021. gada aprīlī Žagars publiskoja aizkustinošu bildīti, kurā redzams bērnībā.


2019. gadā tapis vīrišķīgs kadrs treniņu zālē:


"Šajā zemeslodes pusē ir labi," vasarā pirms trim gadiem no Barselonas vēstīja jaunā zvaigzne:


Basketbolists nesmādē čipsus. "Sponsored by "Pringles"," viņš pajokojis:


"Ir reizes, kad vēlos būt tur, kur biju toreiz, kad gribēju būt šeit," ar filozofisku skatu tālienē un modeļa cienīgu kadrējumu Žagars pozēja pirms diviem gadiem:


Tas trakais pandēmijas laiks. "Stāvu kaut kur starp pazemību un elli," toreiz vēstīja sportists.


Žagars ar domubiedriem un draugiem:


Kā nācijas jaunais mīlulis svinēja Līgonakti? Šādi:


Iecienījis melnbaltus kadrus, vienā no tādiem basketbolists atklāj arī šādu kredo: "Dzīve ir azartspēle!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!