Foto: Privātais arhīvs/@WalterIsaacson
Miljardieris Īlons Masks pirmo reizi redzams kopā ar sievieti, kura devusi dzīvību uzņēmēja astotajam un devītajam bērnam. Attēls, visticamāk, tapis pasen, jo, kā pērn rakstīja "Business Insider", Maska dvīņi nāca pasaulē 2021. gada beigās. Dvīņu māte ir Maska kolēģe Šivona Zilisa, viņa ir Maska darbiniece uzņēmumā "Neuralink".

Fotoattēlu vietnē "X" publiskojis žurnālists Valters Īzaksons, kurš patlaban strādā pie grāmatas par Īlonu Masku, raksta "New York Post". Kadrs, kurā redzama Zilisa, Masks un abi viņu bērni, uzņemts sievietes mājās Teksasā. Grāmatai jānāk klajā 12. septembrī, autors trīs gadus sekojis līdzi Maskam gan viņa profesionālajā, gan privātajā dzīvē.

Līdz šim par dvīņu māti Zilisu bija zināms tikai tas, ka viņai ir 37 gadi, viņa ir augsta ranga darbiniece Maskam piederošā kompānijā "Neuralink" un ka dvīņi piedzimuši mākslīgās apaugļošanas ceļā. Bērni, kuru vārdi līdz šim nav atklāti, piedzima 2021. gada novembrī – dažas nedēļas pirms tam dzima arī Maska šķirtās draudzenes Graimsas mazulis; to iznēsāja surogātmāte.

Zinoši cilvēki lēš, ka Zilisa saviem tuvākajiem atklājusi – viņai nekad nav bijis seksa ar Masku, starp abiem nav bijušas pat romantiskas attiecības. Zilisas dvīņi ir otrais Maska dvīņu pāris. Kopumā Masks ir desmit bērnu tēvs, Zilisas mazuļi ir astotais un devītais bērns.

Šobrīd 52 gadus vecā uzņēmēja dzīvē Šivona Zilisa parādījās 2016. gadā, kad viņa kā padomniece pievienojās uzņēmumam "Open AI", kas ir "ChatGPT" pamatā. Masks bija "Open AI" dibinātājs, taču pameta tā vadību 2018. gadā.

Zilisa tiek uzskatīta par eksperti mākslīgā intelekta jomā; Masks viņu 2017. gadā nolīga darbam pie "Tesla" autopilota tehnoloģijām. Kanādiete pārņēma "Neuralink" vadību 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!