Foto: Vida Press
Roberts Patinsons jau ir kļuvis par zvaigzni kino industrijā un Holivudā, taču viņš aizvien jūtas nedroši par jaunas lomas uzņemšanos, it sevišķi, ja tā ir kāda populāra un plaši zināma filma, vēsta "Movie Web".

Patinsons uz lielā ekrāna debitēja 2005. gadā, atveidojot Sedriku Digoriju filmā "Harijs Poters un Uguns biķeris". Tā kā viņa varonis šajā filmā iet bojā, citās "Harija Potera" filmās Patinsons neparādās.

Trīs gadus vēlāk aktieris piedzīvoja savu slavas stundu, filmu sāgā "Krēsla" atveidojot vampīru Edvardu Kalenu. Stefānijas Meieres romāns tolaik bija viens no veiksmīgākajām literārajām sāgām pasaulē, tādēļ Patinsons, pateicoties viņa aktiermākslai, sasniedza augstu popularitātes pakāpi. Taču neiztika arī bez dažām nevēlamām sekām – daudzi viņu uzskatīja tikai par pusaudžu elku.

Nepagāja ilgs laiks, līdz Patinsons pierādīja, ka kā aktieris spēj dot daudz vairāk, pārsteidzot ar savu aktiermākslu filmās "Īstais laiks" ("Good Time", 2017) un "Bāka" ("The Lighthouse", 2019). Tajās viņš sevi pierādīja kā vienu no savas paaudzes talantīgākajām zvaigznēm kino industrijā. Neskatoties uz apkārtējo atzinību, Patinsons pastāvīgi cīnās ar nedrošības sajūtu.

Žurnālam "Interview" aktieris atklāja savas lielākās bailes: "Man ir dziļas bailes no pazemojuma. Var teikt, ka filmai bija slikts scenārijs vai režisors bija āksts, bet dienas beigās nevienam nerūp iemesli. Tieši tu esi tas, kuru vainos, un darīs to pat tad, ja centies pēc labākās sirdsapziņas."

Tomēr bailes un satraukums par cilvēku novērtējumu Patinsonu nav atturējis no jaunu un populāru lomu atveidošanas. Pavisam nesen viņš pārsteidza ar Brūsa Veina lomas atveidojumu filmā "Betmens" ("The Batman", 2022).

Savukārt jau pavisam drīz aktieris uz lielā ekrāna būs redzams filmā "Mickey 17", kuras pamatā ir 2022. gada Edvarda Eštona romāns "Mickey7" par robotu, kurš cenšas izvairīties no tā, ka tas tiek aizstāts ar citiem viņa kloniem. Filmu kinoteātros plānots rādīt no 2024. gada marta. Tāpat Patinsons būs daļa no jaunākā kinorežisora Ādama Makeja filmas "Avarage Height, Avarage Build". Tā stāstīs par sērijveida slepkavu, kurš iefiltrējas politikā un maina likumus tā, lai viegli varētu tikt galā ar pastrādātajiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!