Foto: Vida Press

Koncerns "Playboy" pārtraucis sadarbību ar 29 gadus veco libāniešu izcelsmes modeli Miu Halifu saistībā ar viņas izteikumiem, "svinot" palestīniešu grupējuma "Hamas" uzbrukumu Izraēlai. No otrdienas Halifas veidotais erotiskais saturs vairs nav pieejams "Playboy" "OnlyFans" profilā, ziņo "Variety" un citi ārvalstu mediji.

"Playboy" dzēsis modeles kanālu – viņas radītais saturs "Playboy" abonentiem vairs nav pieejams. Uzņēmums šādu lēmumu pieņēma pēc tam, kad skaistule sestdien publiski vēstīja savu nostāju Palestīnas-Izraēlas konfliktā, nostājoties teroristiskā grupējuma "Hamas" pusē. Halifa "Hamas" sauc par brīvības cīnītājiem.

Pēc sestdienas uzbrukuma Izraēlai Halifa internetā vēstīja: "Ja jūs paskatāties uz situāciju Palestīnā un nenostājaties palestīniešu pusē, tad jūs esat aparteīda nepareizajā pusē, un vēstur to pierādīs."

Jaunā dāma arīdzan koķetēja, aicinot "brīvības cīnītājus", kad viņi filmē savas zvērības, telefonu labāk turēt horizontāli, ne vertikāli. Bet kādu attēlu ar mirušiem cilvēkiem viņa nogodāja par "renesanses gleznu".

Kā savā paziņojumā sabiedrībā vēsta "Playboy", uzņēmumā notikušas debates par vārda brīvību un citiem svarīgiem demokrātijas aspektiem, tomēr pieņemts lēmums Halifas izteikumus traktēt kā naida runu. "Pēdējo dienu laikā Mia ir izteikusi pretīgus un nosodāmus komentārus, atzīmējot "Hamas" uzbrukumus Izraēlai, nevainīgu vīriešu, sieviešu un bērnu slepkavības. Mums ir nulles tolerance attiecībā pret naida runu, un mēs ceram, ka Mia sapratīs, ka viņas vārdiem un darbībām ir sekas."

Halifa bija porno industrijas aktrise, karjeru uzsākot 2014. gadā, bet nu jau vairākus gadus veido saturu platformā "Only Fans". Ietekmīgais "Playboy" sadarbību ar viņas kanālu sāka 2022. gada februārī. Halifa arīdzan nopelnījusi apmēram pusmiljonu dolāru sadarbībā ar vietni "PornHub".

"Delfi" jau vēstīja, ka palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 1000 izraēliešu un vairāk nekā 3400 cilvēki ievainoti, upuru skaits nemitīgi pieaug.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!