Foto: DELFI

Pēc piecu gadu prombūtnes Latvijas Nacionālajā teātrī (LNT) atkal atgriezīsies aktieris Ivars Puga, iepriekšējā sasaukuma Saeimas deputāts. Viņš bija izteicis vēlmi atgriezties teātra štatā, un bijušais LNT direktors Jānis Vimba šādu iespēju pieļāva, taču tā arī nedeva. Nu lietas vērsušās uz labu jaunā direktora Māra Vītola paspārnē, šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

"Šis cilvēks man šķiet labāks par to, kas bija iepriekš," par jauno teātra direktoru Vītolu saka Puga, "Vimba aicināja mani atpakaļ teātrī. Un tad, kad bija jāturpina saruna, viņš izvēlējās piekopt strausa politiku," par Vimbu piktojas aktieris. Izrādās, bijušais direktors viņam nav pateicis, ka Puga netiek gaidīts atpakaļ teātrī, – to viņš uzzinājis no medijiem.

Taču tagad, kad teātri vada ne bez skandāla amatā tikušais Māris Vītols, Pugas vārds atkal ir redzams topošajā izrādē – Edmunda Freiberga iestudējumā "Heda Gablere. Atgriešanās".

Vītols "Privātajai Dzīvei" saka, ka LNT šobrīd esot septiņas brīvas štata vietas, kas gan rezervētas jaunajiem aktieriem, kuri vēl studē, tādēļ viņš nav plānojis visas šīs vietas aizpildīt.

Puga, vaicāts, vai vēlētos atgriezties teātra štatā, žurnālam atbild izvairīgi: "Sapņošanai par to, kā būtu, nav nekāda svara." Viņš pats pēc Saeimas deputāta pilnvaru beigām pabija bezdarbniekos, bet tagad strādā kā pedagogs Rīgas 5. pamatskolā.

Pilns raksts izlasāms 12. decembra izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!