Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
23. novembrī – Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – Dailes teātrī aizvadīta ikgadējā "Spēlmaņu nakts" jeb teātra ļaužu darba svētki. Balvu ceremonija pulcēja vairākus simtus pašmāju teātru darbinieku un, protams, galvenos varoņus – aktrises un aktierus.

Smalkās teātra mākslas pārstāvji ceremonjā saņēma "Skatuves naglas" – tās tiek pasniegtas par sasniegumiem teātra mākslā iepriekšējā sezonā. Balvas tika sadalītas kopumā 15 kategorijās.

Pirms un pēc ceremonijas teātra ļaudis un viņu darba cienītāji pulcējās Dailes teātra foajē, kur jebkuram pavērās iespēja nofotografēties pie tā dēvētās "sienas". Šo iespēju izmantoja gan teātra pāri, gan mākslinieki kopā ar savām atvasēm, gan ceremonijas sponsori un arī citi sabiedrībā zināmi ļaudis, kuri bija saņēmuši ielūgumu apmeklēt "Spēlmaņu nakti".
Savukārt pēc apbalvošanas ceremonijas viesi Dailes teātrī ļāvās atkalsatikšanās priekam un saviesīgām sarunām ar glāzi rokās. Viņu vidū arī vairāki bijušie un esošie ministri, Rīgas politiķi, eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi.

"Spēlmaņu nakts" šogad notika jau 30. reizi. Pilns nominantu un uzvarētāju saraksts uzzināms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!