Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Horeogrāfe Kristīne Brīniņa, saņemot "Spēlmaņu nakts" balvu, Dailes teātrī pauda protestu pret mežu izciršanu Latvijā.

Ceremonijā, kas 23. novembrī notika Dailes teātrī, Brīniņa tika godalgota par darbu Čehova teātra izrādē "Hamlets" kategorijā "Gada horeogrāfs/e". Brīniņa balvai bija nominēta arī par darbu Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Pinokio".

Brīniņa arī oponēja vakara vadītājam, aktierim Gundaram Āboliņam, sakot, ka tā nav – "jo dziļāk mežā, jo vairāk koku", kā arī lūdza viņas protestu nepārvērst jokā.

Viņa atstāstīja savu braucienu no Rīgas uz 200 kilometrus attālajām mājām, kur viņas auto izbraukšanu apgrūtinājis ceļa priekšā izgriezies un baļķu grēdas priekšā apstājies kravas auto, liedzot tālāku ceļu. Brīniņa savā runā pieminēja četrgadnieci meitu, aicinot padomāt, kādu vidi mēs atstājam saviem bērniem.

Horeogrāfe arī, līdzīgi kā protesta "100 kailcirtes Latvijai" dalībnieki 21. novembrī pie Ministru kabineta, nogūlās uz skatuves, tādējādi protestējot pret plānu izcirst vecos mežus.

Māksliniece, valdot asaras, lūdza domāt par bioloģisko daudzveidību un ekoloģisko līdzsvaru.

Uzrunā, kas krietni pārsniedza pateicības runām atvēlētās divas minūtes, Brīniņa arī lūdza apdomāt rupjības un neiecietību, kas tiek pausta vienam pret otru sociālajos medijos un interneta komentāros.

Atbalstu Brīniņai vēlāk ceremonijā pauda Elmārs Seņkovs, kurš saņēma balvu kā gada labākais režisors.

Jau vēstīts, ka reaģējot uz pēdējā laikā publiskajā telpā vairākkārt izskanējušo informāciju par veco mežu izciršanu, iniciatīva "100 kailcirtes Latvijai" 21. novembrī rīkoja kluso protestu pie Ministru Kabineta ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!