Beidzot oficiāli ir paziņots tas, par ko dekādēm ilgi savus kabinetos sačukstējās padomju mediķi – komunisma ideoloģijas iemiesojums Vladimirs Iļjas dēls Ļeņins miris no sifilisa!

 

Izraēlas ārstu kolēģija Eiropas neiroķirurģijas žurnālā publicējusi rakstu, kurā atspoguļoti medicīnisko pētījumu rezultāti, kas publiskoti tikai pēc PSRS sabrukšanas. Pētnieku grupa apgalvo, ka tai ir pierādījumi par Ļeņina nāves patieso iemeslu.

Pētnieki uzskata, ka sifiliss izraisījis galvas smadzeņu bojājumus, kas vadoņa dzīves pēdējos divos gados savukārt izraisījuši vecuma plānprātību. Slimība iestājusies padomju valsts vēstures pārmaiņu brīdī, kad Josifs Visariona dēls Staļins jau bija ieplānojis sagrābt varu.

Saskaņā ar oficiālo versiju Ļeņins 1924. gadā mira no aterosklerozes, tomēr tikai astoņi no 27 viņu ārstējušajiem ārstiem piekrita parakstīties viņa nāves apliecībā. Tiesa, arī pārējiem bija jāpiekrīt klusēšanas zvērestam par jebkādu vadoņa veselības stāvokļa izpaušanu.

Diagnoze "sifiliss" XIX gadsimtā un XX gadsimta sākumā nereti izraisīja šaubas, jo šī slimība pēc simptomiem un norises ļoti atgādināja virkni citu galvas smadzeņu darbības traucējumu.

Kā galveno pierādījumu Ļeņina nāves iemeslam pētnieki min apstākli, ka padomju ārsti viņam parakstījuši salvarsānu - spēcīgu medikamentu uz arsēna bāzes, kas tiek izmantots vienīgi sifilisa ārstēšanai un kam ir ārkārtīgi spēcīgi blakusefekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!