Foto: AFP/Scanpix

Holivudas aktieris Patriks Veins Sveizijs (attēlā), kurš skatītājiem labi palicis atmiņā pēc filmām Netīrās dejas un Spoks, pirmdien 57 gadu vecumā aizgājis no dzīves, neuzveicis cīņu ar vēzi, pavēstījusi aktiera preses sekretāre Anete Vulfa.

Aktieris no dzīves aizgājis mierīgi, un nāves brīdī viņam līdzās bija viņa ģimene.

Pagājušā gada janvārī Sveizijam tika konstatēts aizkuņģa dziedzera vēzis, bet arī pēc tam viņš turpināja filmēties televīzijas seriālā The Beast (Briesmonis). Viņš kopā ar laulāto draudzeni bija iecerējis rakstīt memuārus, lai gan zināja, ka slimību neuzvarēs un drīzumā mirs.

Savu kinoaktiera karjeru Sveizijs uzsāka 1979. gadā 27 gadu vecumā filmā Skatetown, U.S.A., un kopš tā laika viņš filmējies vairāk nekā 40 filmās, no kurām pēdējā pilnmetrāžas filma bija Powder Blue. 1991. gadā pēc divām veiksmīgām filmām (Spoks un Lūzuma punkts) žurnāls People Sveiziju atzina par planētas seksīgāko vīrieti.

Kopš 1975. gada aktieris bija precējies ar somu izcelsmes aktrisi un dejotāju Lizu Niemi, ar kuru iepazinās, kad meitenei bija 15 gadi. Tiesa, vērā ņemamas lomas Niemi bijušas tikai septiņās filmās. Laulātajam pārim bērnu nebija.

Arī Patrika jaunākais brālis Dons Sveizijs ir zināmās aprindās populārs aktieris.

Savulaik Sveizijs, cieta no smaga alkoholisma, taču atkarību pārvarēja. Šī gada janvārī kādā intervijā viņš atzina, ka viņa slimību, iespējams, izraisījusi ilgstošā alkohola lietošana un neprātīgā smēķēšana. Lai gan dzimis Romas katoļu ģimenē, mūža nogalē Sveizijs praktizēja budismu un saintoloģiju.

Bēru laiks un vieta pagaidām nav precizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!