Foto: AFP/Scanpix
Ugandas parlamentā izskatīšanai iesniegts likumprojekts, kurš paredz cietumsoda piespriešanu par viendzimuma seksu, bet nāvessodu nošaujot – par homoseksuālām attiecībām vainu pastiprinošos apstākļos, ziņo ārvalstu prese.

Gadījumā, ja likumprojekts tiks pieņemts, cilvēkiem, kas stāsies homoseksuālās attiecībās, tiesnesis varēs piespriest līdz septiņiem gadiem ilgu cietumsodu. Ņemot vērā to, ka šobrīd par viendzimuma seksu šajā Āfrikas valstī tiek piespriests mūža ieslodzījums, jaunais likums pret homoseksuāļiem būs žēlsirdīgāks.

Taču gadījumos, ja homoseksuāls dzimumakts būs noticis vainu pastiprinošos apstākļos (ja "vainīgais" ir bijis slims ar HIV vai ja viņa partneris ir invalīds vai nepilngadīgais), homoseksuāļiem draudēs nāvessods.

Šis paziņojums jau izraisījis sašutuma vētru starptautiskajās cilvēktiesību organizācijās, kuru pārstāvji ir šokēti ne tikai par Ugandas valsts prezidenta Joveri Museveni (attēlā), kurš šajā amatā ir jau kopš 1986. gada, visatļautību, bet arī par viņa dīvaino uzvedību pēdējā laikā, kas nopietni apdraud valsts iedzīvotāju drošību. Piemēram, šī gada maijā prezidents Museveni aicināja visus afrikāņus lidot uz Mēnesi, lai noskaidrotu, ar ko attīstītās valstis nodarbojas atklātā kosmosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!