Foto: Mango
Pirmdien, 23. novembrī, Dailes teātrī risinājās gada nozīmīgākais notikums pašmāju teātru dzīvē – ikgadējā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšana, kuras apmeklētājus pārsteidza Dailes teātra aktiera Intara Rešetina (attēlā) parādīšanās uz skatuves, tērptam vienās apakšbiksēs.

Rešetins, kuru svinīgās apbalvošanas ceremonijas vadītāji Kristīne Zadovska un Gundars Āboliņš nodēvēja par aktieri ar nevainojamu stila un gaumes izjūtu, uz skatuves kāpa, lai pasniegtu balvu kostīmu māksliniecei Keitai par kostīmiem Nacionālā teātra izrādei 1906. Trakāk vēl kā piektā gadā.

Rešetins pirms balvas pasniegšanas solīja, ka, neraugoties uz to, ka teātriem vairs netiek piešķirts finansējums, lai apmaksātu aktieru kailskatus izrādēs, viņa pārstāvētajā Dailes teātrī uz skatuves skatītāji arī šajos ekonomiski grūtajos laikos varēs priecāties par kailiem aktieriem.

Tāpat aktieris smejoties sūdzējās, ka teātri vairs no sava budžeta neapmaksās aktieriem trenažieru zāles un solāriju apmeklējumus, tādēļ visiem Latvijas teātra mīļiem būs jāsamierinās, redzot "aristokrātiski bālus" aktierus gan spēlējam izrādēs, gan skraidot pa pilsētu.

Pirmdien notikušajā teātra balvas Spēlmaņu nakts ceremonijā par "Gada izrādi" tika atzīta režisora Alvja Hermaņa izrāde Zilākalna Marta Jaunajā Rīgas teātrī, "Gada aktrises" titulu saņēma Nacionālā teātra aktrise Dace Bonāte par Billes lomu izrādē Bille, bet par "Gada aktieri" tika atzīst Vilis Daudziņš par monoizrādi Vectēvs Jaunajā Rīgas teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!