TV3 muzikālā spēkošanās šova Koru kari 2 Jēkabpils zilās krāsas kora vadītājs Aigars Grāvers ar saviem koristiem veidojis muzikālus priekšnesumus ne tikai šova laikā, bet arī kopā atpūties intīmākā gaisotnē Jēkabpils atpūtas centrā Citrus SPA.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Aigars smejas, ka viņa vadīto Jēkabpils zilās upes kori mēdz dēvēt arī par Zilās zupas kori. Šādi kori nodēvējusi Koru karu šarmantā vadītāja Maija Rozīte, kas vienā no šova raidījumiem pārteikusies tiešajā ēterā.

Raksturojot savus koristus, kas apņēmušies īstenot šova laikā izvirzīto labdarības mērķi - iegādāties busiņu Jēkabpils Dienas aprūpes centram, - Grāvers stāsta: "Jēkabpils koris ir dīvains cilvēku kopums – jaunākajai koristei palika 18 gadi tikai dienu pirms mūsu pēdējās uzstāšanās šovā, bet vecākajam koristam ir pāri 40, un dažiem ir 20 gadi".

Savukārt Aigara dzīvesbiedre, režisore Aija Strazdiņa, kas arī palīdzējusi veidot korim ne vienu vien muzikālo priekšnesumu, stāsta: "Korī satikušies ne tikai dažādu vecumu, bet stilu, interešu, profesiju un raksturu cilvēki. No Aigara puses šī bija liela uzdrīkstēšanās - ņemt 18 personības, katru savā stilā. Un dīvainākais (un jaukākais), ka šis rosols ir atradis tiešām lielisku kopējo noti. Esam viens ellīgi draudzīgs koris, un tie nav tikai tukši vārdi vai formalitāte. Tāpēc arī kopā atpūšamies, sazināmies, tiekamies - jo mums vajag vienam otru un visiem visus. Tā ir forša sajūta, šobrīd esam uz tāda pozitīva viļņa, kad visi ir kā "viena molekula"."

Draudzīgie koristi arī kopā ar savu vadītāju relaksējušies Jēkabpils atpūtas centrā Citrus SPA, kur koristi intīmākā gaisotnē baudīja ūdens priekus un uzstādīja rekordu, jo burbuļļvanā vienlaikus atradās vairāk nekā 20 cilvēki.

Jēkabpils koris plāno sarīkot koncertus savā dzimtajā Jēkabpilī, lai saziedotu naudu Jēkabpils Dienas aprūpes centram, bet koristiem nav pretenziju apceļot ar koncertturneju arī visu Latviju. Ja vien izdosies, tad Aigars ieplānojis nākotnē uzrakstīt arī jaunu mūziklu vai rokkoperu, kurā noteikti arī tiks iesaistīti viņa Jēkabpils zilās krāsas kora dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!