Foto: Mango
Aizvadītajā gadā Latvijas šovbiznesā virmoja dažādas kaislības, bet, kā ierasts, vairumā gadījumu sabiedrība ar daudz lielāku interesi sekoja līdzi nevis dažāda mēroga zvaigžņu profesionālajai darbībai, bet gan viņu privātajai dzīvei.

Lai gan februārī klīda runas, ka dziedātājai Lienei Šomasei esot dēka ar precēto Liepājas mūziķi Andri Ērgli, šī gada pavasarī viņa publiskos pasākumos arvien biežāk bija manāma televīzijas šova Sapņu līgava dalībnieka Mārtiņa Samuļa pavadībā. Labu laiku Šomase gan šīs attiecības raksturoja kā tikai draudzīgas, bet decembra sākumā Guntars Račs izplatīja preses relīzi ar informāciju, ka Šomase un Samulis gaida pirmdzimto.

Par savu uzplaukušo mīlestību šajā pavasarī paziņoja grupas The Hobos sirsnīgais līderis Rolands Ūdris jeb Ūdrītis un Dailes teātra dziedošā aktrise Ilona Balode. Šo pāri pašmāju mediji ātri vien nodēvēja par pašmāju Keitu Mosu un Pītu Dohertiju, lai gan ar publiskiem skandāliem abi muzikālie bohēmisti, kuri šovasar savas attiecības pārbaudīja trīs nedēļu ilgos klejojumos pa Eiropu, sev uzmanību necenšas piesaistīt.

2009. gadā vislielāko publicitāti, šķiet, izpelnījušās  TV3 laika ziņu un sadziedāšanās šova Koru kari otrās sezonas raidījumu vadītājas Maijas Rozītes un viņas mīļotā vīrieša, kluba Mad House īpašnieka  Kaspara Krištopana attiecības. Šis pāris pašmāju medijiem ir īsta medusmaize, jo viņi ne tikai ir pietiekami populāri, bet arī labprāt stāsta par savām attiecībām un, apmeklējot publiskus pasākumus, nekautrējoties pozē fotogrāfiem.

Lai gan intervijās ar medijiem pāris atklāj visnotaļ privātas savu attiecību nianses, dažas lietas viņi tomēr vēlas saglabāt noslēpumā - kad pērnā gada rudenī žurnāls Vakara Ziņas gatavojās publicēt rakstu par Rozītes iespējamo krūšu palielināšanu ar plastikas ķirurģijas palīdzību, savi ietekmi lietā lika Kaspara tēvs, miljonārs un bijušais politiķis Vilis Krištopans, un raksta veidošana tika apturēta.

Maijā attiecības uzsāka dziedātāja Candy jeb Liene Bronuša un Latvijas volejbola izlases spēlētājs Jānis Pēda, un neilgi pēc tam sarunā ar izklaides portālu Mango dziedātāja atzina, ka ar sportistu viņu saista ļoti nopietnas attiecības. Oktobra beigās Candy devās uz Vāciju, lai piedalītos internacionālā varietē programmā, un abu noslogotības dēļ savu draugu viņa nav satikusi jau vairākus mēnešu. Lai gan klīst runas, ka abi atsvešinājušies un attiecības uzskatāmas par izjukušām, portālam Mango Candy atzina, ka "viss ir kārtībā".  

Aizvadītajā gadā daudzi pāri nolēma savas attiecības reģistrēt oficiāli - martā Dobeles dzimtsarakstu nodaļā sarakstījās mazais spēkavīrs, politiķis un aktieris Aleksandrs Radzevičs un viņa mīļotā sieviete, skolotāja Larisa.

Maijā Āgenskalna baznīcā hokejists, Rīgas Dinamo spēlētājs Lauris Dārziņš salaulājās ar savu ilggadējo draudzeni Leldi, un jau februāra vidū pasaulē tiek gaidīts viņu pirmdzimtais, bet jūlija sākumā laulības ostā iestūrēja viņa komandas biedrs Miķelis Rēdlihs un hokejista līgava Līva Liepiņa.

Dziedātāja un Rīgas kora vadītāja Jolanta Gulbe šogad otro reizi izgāja pie vīra - maija sākumā viņa sarakstījās ar ne mazāk populāro mūziķi Denisu Paškeviču, kuram arī šī ir otrā laulība, bet vasarā gredzenus mija dejotāji Viola Abramova un Rihards Mailītis.

Par gada gaidītākajām kāzām uzskatāmas kādreizējās Saeimas spīkeres Ingrīdas Ūdres laulība, kura pēc daudzu gadu draudzības šī gada 25. septembrī beidzot bija nobriedusi teikt jāvārdu skotu izcelsmes uzņēmējam Gordonam Latimeram.

Lai gan esam jau pieraduši pie mūsu basketbolistu skandalozajām izdarībām, par aizvadītā gada visvairāk apspriestajām attiecībā uzskatāma basketbolista Armanda Šķēles jaunā dēka - populārais sportists, kuram septembrī apritēja 26 gadi, savam šīs vasaras romānam bija izvēlējies 16 gadus veco Vecrīgas klubu regulāro apmeklētāju Elgitu Magoni.

Vasarā pārītis kopā bija manāms dažādos publiskos pasākumos, un rudens sākumā Elgita savu mīļoto atbalstīja arī Rīgā notikušajās Eiropas čempionāta pārbaudes spēlēs. Līdz ar Šķēles aizbraukšanu uz Itāliju, šķiet, abu attiecībām pielikts punkts, lai gan meitene visiem spēkiem pašmāju medijus mēģina pārliecināt, ka attālums, pievilcīgās itālietes un pašas Elgitas aktīvā sabiedriskā dzīve viņu attiecības nav ietekmējuši un vienīgais iemesls, kāpēc meitene nedodas pie sava mīļotā, ir mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!