Foto: Mango

Lai arī šobrīd (un vienmēr) Rīgas apģērbu veikali ik uz soļa reklamē atlaižu sezonu, kreatīvās pasākumu aģentūras Chocolate Events īpašniece un modīgu lietu cienītāja Sindija Vilde (attēlā) neaizraujas ar pašmāju veikalu ķemmēšanu, jo priekšroku dod apģērbu šopingam ārzemēs.

Sindija nodarbojas ne tikai ar uzņēmējdarbību, bet arī ir modes eksperte un modīgu lietiņu cienītāja. Viņa sarunā ar izklaides portālu Mango atzīst, ka iepirkties ārzemēs ir vērtīgāk nekā pie mums.

"Ārzemēs, ja mēs runājam par attīstītajām valstīm, ir vairāk dažādu veikalu, lielāka izvēle un arī atlaižu sistēma ir efektīvāka nekā Latvijā. Ārzemēs ir interesantāks piedāvājums un jaunākas kolekcijas. Pie mums Latvijā dažos veikalos piedāvā vecās kolekcijas, ko ārzemju veikalos neizpārdod. Arī par vīriešu garderobi ārzemēs ir padomāts vairāk nekā pie mums," situāciju raksturo Sindija.

Vaicājot, kā atšķiras šopinga process Latvijā un ārvalstīs, Sindija zina teikt, ka ārzemēs iepirkšanās procesam nepieciešams daudz vairāk laika nekā Latvijā. "Turklāt no lielā piedāvājuma bieži iestājās apjukums un īsti nevar saprast, ko tad beigu beigās vajadzēja pirkt. Atbraucot mājās bieži izbrīna lietas, kuras esmu iegādājusies - vai tiešām es šo pirku un vai es to vilkšu," tā par iepirkšanos ārzemēs saka uzņēmēja.

Sabiedrībā valda stereotips, ka apģērbs jābrauc pirkt uz Londonu vai Vāciju, bet, ja makā vairāk naudas, tad uz Parīzi un Milānu, jo Latvijā neesot izvēles. Arī Sindija to apstiprina: "Tas ir gan mans subjektīvais viedoklis, bet tā ir 100% taisnība nevis stereotips. Pirkt lietas ārzemēs ir daudz izdevīgāk un labāk - labāka cena, lielāka izvēla, un, ja ko iegādāsies ārzemēs, tad Rīgā tev pretī nenāks vairāki cilvēki ar vienu un to pašu maiciņu vai mētelīti."

Sindija savu garderobi maina vismaz reizi gadā, bet ir tādas mīļlietiņas, kuras var valkāt vairākus gadus pēc kārtas bez nekādiem pārmetumiem. Vaicājot, cik pieklājīgi sievietei vairākas sezonas pēc kārtas staigāt vienā mētelī, Sindija atbild, ka to var darīt, ja mētelis ir mīļš un nav novalkājies.

Runājot par to, kam noteikti jābūt sievietes garderobē, Sindija uzskaita: "Labiem apaviem katrai dzīves situācijai, romantiskai kokteiļkleitiņai, labai apakšveļai, ērtam apģērbam - džinsiem, t-kreklam, vakarkleitai, žaketītei, žabo un varētu iztikt bez ādas biksēm un nekvalitatīvām drēbēm."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!