Foto: F64

Viens no skandalozākajiem pašmāju mūziķiem, grupas The Hobos līderis Rolands Ūdris jeb Ūdrītis, un viņa draudzene, aktrise Ilona Balode (attēlā), kuri februāra izskaņā ar autostopiem uzsāka ceļojumu uz Pekinu, pagaidām ir nokļuvuši līdz Turcijai.

Pirmdienas rītā sazinoties ar abiem ceļotājiem, izklaides portāls Mango uzzināja, ka ceļotāji ieradušies Turcijas galvaspilsētā Ankarā, kur gaida Irānas un Pakistānas vīzas, un plāno tālāko došanos uz Antāliju. "Cīnāmies par eksistenci. Te mums iet diezgan smagi," sadzīves apstākļus komentē Ūdris.

Tā kā no Latvijas Ūdrītis un viņa draudzene devās prom ar visai ierobežotiem naudas līdzekļiem, sava ceļojuma laikā viņi mēģina piepelnīties, muzicējot uz ielas, kas līdz šim arī lieliski izdevies.

"Spēlēšana uz ielām nes labāko naudu ever - pa 50 līdz 100 eiro dienā," no Ankaras ziņo Ūdrītis, kuru satrauc vien tas, ka Irānā un Pakistānā uz ielām muzicēt nedrīkstēs, jo tur tāda veida nodarbes esot aizliegtas.

Uzturoties Turcijā, lielākā problēma latviešu pārītim esot pastiprinātā vietējo iedzīvotāju uzmanība pret abiem latviešiem. "Lielākā problēma ir pūlis ap mums. Ilonai visi saka, ka viņa ir skaista, bet man - ka es labi dziedu," stāsta Ūdris un smejoties atklāj, ka turki nepārtraukti izrāda uzmanību gaišmatainajai Ilonai un pat mēģinājuši no viņa draudzeni atpirkt.

No turku vīriešu uzmanības apliecinājumiem Ūdrītis savu draudzeni glābj, apgalvojot, ka abi ir precējušies, un līdz ar to nopietnus draudus abi ceļotāji nav saņēmuši. "Ja pasaka, ka esam precējušies, visi "atsienas". Turki ir laipni - pabaro, piedāvā izguldīt un tā. Laiku pa laikam paprasa, vai mēs esam precēti, bet tikko uzzina, ka tā ir, momentā liekas mierā," stāsta Rolands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!