Foto: AFI
Dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte (attēlā) kļuvusi par trīskārtēju vecmāmiņu – viņas dēla atvasei Krišjānim nu piepulcējušies arī meitas Ilzes Ķuzules dvīņi. Dzejniece sajūsminās, ka nu viņai sākusies trešā dzīve un ar mazbērniem atkal no jauna var mācīties iepazīt pasauli.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā Dailes teātra aktieru Ilzes Ķuzules un Artūra Skrastiņa ģimenē piedzima dvīnīši Emīlija un Marats, un dzejniece par vecmāmiņu vēlas būs nevis uz pilnu slodzi, bet tieši tik, cik mazbērniem būs nepieciešams.

"Savu laiku ievas ziedēs, savu laiku ābelītes. Savu laiku dubļus bridu, savu laiku greznojos," runājot par mazbērniem, dzeju skaita Zālīte.

"Tagad man ir trīs mazbērniņi. Un nav grūti dalīt uzmanību visiem trim, viss ir brīnišķīgi. Tā ir liela laime. Bērnus mums Dievs dod, lai mēs varētu dzīvot ne tikai savu dzīvi, bet arī otru dzīvi kopā ar saviem bērniem augt vēlreiz. Un vecvecākiem ir tā laime sākt dzīvot trešo dzīvi. Atkal sākt skatīties uz visu ar mazbērna acīm, atkal dīķī ķert kurkulīšus un skatīties kukainīšus, stāstīt par pasaules kārtību un vispār domāt. Tā kā man tagad ir trešā dzīve un es tajā jūtos ļoti laimīga," sarunā ar Mango par vecmāmiņas lomu jūsmo Zālīte.

Šajā nedēļā dzejniece svinīgā ceremonijā atklāja jauno mūzikla Priekules Ikars dziesmu albumu, kurā apkopotas komponista Ulda Marhilēviča dziesmas ar Zālītes vārdiem. Pati dzejniece šo izrādi apmeklējusi jau sešas reizes, lielākoties kopā ar saviem ārzemju draugiem.

Šobrīd izrādē ieviestas korekcijas, jo tā kā Ķuzule bija māmiņas cerībās, viņas atveidoto līgavas Dārtas lomu pārņēmusi jaunā aktrise Inita Dzelme. "Inita ļoti varonīgi ieleca tajā lomā, un viņa ļoti labi tiek ar to pienākumu galā. Negribu teikt, ka mana meita ir labāka šajā lomā, jo arī Initai ir laba balss. Izrāde vispār kopumā ir kļuvusi labāka," stāsta Zālīte.

Vaicājot, vai dramaturģei jau top nākamais librets izrādei, viņa tūlīt noraida šādu iespēju un atklāj, ka šobrīd vēlas iepauzēt. "Jo lielāks mākslinieks, jo lielāka pauze. Man tagad ir mazliet citi plāni citos žanros. Lieli darbi gan netop viena gada laikā, bet vairākos gados. Taču es ceru, ka šogad iznāks pāris iekrājušās grāmatas," stāsta Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!