Foto: F64

Latvijas Nacionālā teātra aktrise un seriāla Ugunsgrēks Ritas lomas atveidotāja Marija Bērziņa (attēlā) ar savu mīļoto vīrieti – uzņēmēju Artūru Zunduru pievērsušies restorānu biznesam un pirms nedēļas Rīgas centrā atvēruši savu restorānu Restorācija.

Tajā savu artavu ēdināšanā ieguldījis arī Marijas tēvs - slavenais aktieris Andris Bērziņš, bet viņa dzīvesbiedre Lenvija atvēlējusi senatnīgās dzimtas klavieres.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Bērziņa stāsta, ka jaunā restorāna namatēvs un vadītājs ir Artūrs Zundurs. "Es vairāk esmu namamāte un piedalos ar savām idejām," atklāj aktrise, kurai vēl līdz teātra bezalgas vasaras atvaļinājumam jāpiedalās Indras Rogas jauniestudējumā Skroderdienas Silmačos.

Vaicājot, kāpēc jauno biznesu nosaukuši par Restorāciju, Marija atklāj, ka sākotnēji abiem bijusi doma restorānu nosaukt Aizmirsto sajūtu restaurācija.

"Visādi lauzījām galvas un tad mana kolēģe Dace Bonāte saka, ka nav ko velti galvas lauzīt un ieteica mums nosaukumu Restorācija - no vārdiem restorāns un rācija. Vispār trīsdesmito gadu Latvijā taču restorānus sauca par restorācijām, tā kā esam reanimējuši seno restorāna nosaukumu," skaidro Marija, kura pēc darba teātrī un filmēšanās seriālā UgunsGrēks skrien saimniekot uz savu restorānu.

"Ideja par savu restorānu radās manam vīrietim, kurš kādu laiku ir padzīvojis Itālijā, un, kā zināms, tieši Itālija ir slavena ar saviem mazajiem krodziņiem, kuros valda ģimeniska atmosfēra, kur ģimenes mamma iznāk ar olu kulteni rokās, bet tēvs iznes vīnu. Artūrs mūsu jaunajā restorānā ir paveicis tieši to pašu. Pie mums nav viesmīļu baltos cimdos, bet šajā laikā, kas paiet lielā stresā un skriešanā, mēs esam radījuši ģimenisku un draudzīgu vietiņu, kur atpūsties," atklāj Marija.

Aktrise piekrīt, ka viņas vīrietis ir uzņēmīgs, jo šajā laikā ver vaļā jaunu restorānu. "Viņš ir gandrīz gadu lolojis šo ideju un pats ar savām rokām iekārtojis restorānu. Ēku, kurā atrodas restorāns, Artūram atvēlēja viņa audžutēvs. Artūrs ir drosmīgs vīrietis," slavē Marija, kura kādā no restorāna muzikālajiem vakariem sola uzdziedāt arī pati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!