Foto: Mango

Līdz Rīgas apgabaltiesai šonedēļ nonācis strīds par parāda piedziņu no jauniņā režisora Mika Ozoliņa (attēlā) un viņa tēva, producenta un savulaik populāro "fabrikas" šovu veidotāja Māra Ozoliņa – viņi Parex bankai ir parādā 160 tūkstošus latu.

Pirms tiesas sēdes sākuma Ozoliņu ģimenes pārstāvji neslēpa savu nepatiku pret šo saistību publiskošanu, un Ozoliņš seniors ģimenes motīvu dēļ lūdza tiesu sēdi pasludināt par slēgtu, ziņo portāls Diena.lv.

"Tās laikā var atklāties tēva un dēla attiecību nianses, kuras citiem nebūtu jāzina," savu lūgumu motivēja producents, un tiesa viņa prasību apmierināja.

Īsi pirms tiesas sēdes Parex bankas pārstāvis Haralds Skaburskis sarunā ar parādu jūgā nonākušajiem Ozoliņiem vairākkārt atkārtojis aicinājumu saistības kārtot, iemaksājot kaut daļu no 160 tūkstošu lielās summas.

"Ja jums ir kaut nedaudz, ko maksāt, varam mēģināt runāt," piedāvāja Skaburskis, bet pretī saņēma sīku skaidrojumu par producenta un režisora daudzsološajiem projektiem un komandējumiem.

Tā kā tiesas sēde bija slēgta, precizēt lielo parādsaistību rašanās laiku un iemeslu nav izdevies, jo arī ārpus tiesas sēde Ozoliņi situāciju komentēt atsacījušies, bet Diena.lv izvirzījusi pieņēmumu, ka tēvs ir bijis galvotājs Mika Ozoliņa kredītsaistībām, kas radušās pirms aptuveni diviem gadiem, kad jaunais režisors iegādājās četristabu dzīvokli jaunajā Ziedoņdārza mājas projektā Čaka ielā, kur mitinājās kopā aktrisi Agnesi Zeltiņu un kur turpina dzīvot arī pēc abu attiecību iziršanas.

Mango atgādina, ka aizvadītā gada rudenī Miks Rīgā prezentēja savu Holivudā tapušo filmu Es gribu tavu meiču - toreiz filmas investors, uzņēmējs Viesturs Tamužs, bija pārliecināts, ka šī filma kļūs par kases grāvēju un jau tuvākajā laikā nopelnīs pirmos miljonus.

Šīs optimistiskās prognozes gan nepiepildījās, bet neilgi pēc filmas pirmizrādes tapa zināms, ka Agnese Zeltiņa nolēmusi pārtraukt attiecības ar Miku, kuru aktrise vērtējā kā "nenobriedušu personību".

Vēlāk režisors devās atpakaļ uz Holivudu, kur sāka darbu pie jauna projekta. Šī gada pavasarī viņš atgriezās Latvijā, bet sarunā ar izklaides portālu Mango par saviem nākotnes plāniem runāja izvairīgi, vien norādot, ka drīzumā publiskos informāciju par saviem jaunajiem plāniem.

Kamēr dēls mēģina iekarot kinoindustriju, viņa tēvs no televīzijas ir aizgājis un kopā ar sievu Vecīgā atvēris adīšanas salonu, paralēli veidojot dokumentālu filmu par leģendāro latviešu laupītāju Ansi Kaupēnu pēc advokāta Andra Grūtupa grāmatas motīviem un ar viņa finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!