Foto: F64

Aizvadītās nedēļas nogalē Dailes teātra vasaras terasē tika atklāta teātra Bufetes republika Epikūra dārzs. Tās vadību uzņēmies aktieris Lauris Dzelzītis (attēlā), kurš līdz pat mūža beigām saņēmis bufetes prezidenta pilnvaru.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Dzelzītis stāsta, ka Dailes teātra vasaras bufetē viņam palīdzēs saimniekot arī skatuves kolēģi, kuri arī tikuši pie jauniem amatiem - Gundars Silakaktiņš kļuvis par teātra vasaras bufetes kultūras ministru, bet Lauris Subatnieks rūpēsies par viesu labklājību, ko viņam palīdzēs īstenot Aldis Siliņš.

Dailes teātra Bufetes republikas pastāvēšanas mērķi un uzdevumi ir sniegt baudu un baudīt, atceroties Epikūra teikto: "Kad mēs sakām, ka bauda ir galamērķis, tad tiek domāta nevis izvirtuļu bauda, nevis bauda, ko sniedz jutekļi, kā domā daži nepareizi izprotošie, bet mēs ar to saprotam miesas brīvību no ciešanām un dvēseles - no nemiera."

"Es jau sen te gribēju kaut ko izdarīt, jo visu laiku tā āra bufete ir nīkoļojusi. Apspriežoties ar Dailes teātra kolēģiem, secināju, ka līdz šim vasaras terase nav asociējusies arī ar teātri, bufetei nav bijusi sava seja un līdz šim tā bijusi laba, bet neizmantota telpa. Tā ir mana pilnīgi brīva iniciatīva un mana stila mazs ieguldījums Dailes teātrim.

Vasaras bufetē var realizēt dažādas domas un idejas, kas rodas teātra izrāžu iestudēšanas laikā, bet kas īsti neder izrādes formātam. Tad nu šeit būs tā vieta, kur visas idejas realizēt. Gribas iedvest šai vietai tādu dzīvību," ar bufetes izveides koncepciju iepazīstina Dzelzītis.

Aktieris piebilst, ka jaunatvērtajā vasaras bufetē bijuši nepieciešami arī finansiāli ieguldījumi, taču konkrētu summu viņš izvairās minēt, piebilstot, ka daudz ko var izdarīt, ja ir izdoma.

Dzelzītis uz vasaras bufetes atklāšanas ballīti bija atvedis arī līdzi sava tēva dāvāto automašīnu. Auto numura zīme vēsta, ka tās īpašnieks ir jaunais vasaras bufetes prezidents - DZELZIS. "Nevar numura zīmē ielikt garumzīmi, tāpēc dzelzis ir saīsinājums no mana uzvārda Dzelzītis," paskaidro aktieris, kurš pats Epikūra dārza atklāšanas ballītē labprāt pozēja pie auto numura zīmes, kā arī bija savu spēkratu atvēlējis aktiera Jura Strengas priekšnesumam.

Pasākumu klātienē vēroja arī režisors Dž.Dž. Džilindžers ar savu jauno draudzeni, aktrisi Elīnu Dzelmi, aktieru pāris Kristīne Nevarauska un Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, bijušais Dailes teātra direktors Aivars Līnis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!