Foto: F64

Dejotāja un skaistumkopšanas salona Saules salons līdzīpašniece Laura Kosīte-Blaubuka (attēlā), rūpējoties par savu skaistumu, atklājusi, ka iedegumu viņai vieglāk iegūt un noturēt, apmeklējot solāriju, nevis ilgas stundas pavadot kādā no Latvijas pludmalēm.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Laura Kosīte – Blaubuka atklāj, ka viņai Latvijas saule neiet labumā.

"Cik esmu gulējusi un sauļojusies pludmalē, tas nesniedz tādu rezultātu kā solārijs. Nedēļā reizi cenšos 12 minūtes pasauļoties solārijā, un pavisam cits efekts. Tas ir ērti un ātri, un nav jāguļ garas stundas pludmalē. Taču, ja dažreiz gadās sauļoties pludmalē, tad nepiederu pie cilvēkiem, kas visu dienu pavada, gulšņājot smiltīs.

Zinu, ka veselīgāk ir sauļoties agrā rītā no deviņiem līdz divpadmitiem, jo tad saulītes stari ir veselīgāki, pusdienlaikā gan saule ir visspilgtākā, bet jau pēc diviem dienā atkal var doties uz pludmali. Nav arī pareizi, ja strauji tiek iegūts iedegums. Tas jādara pakāpeniski - dienā ne vairāk kā divarpus stundas ieteicams pavadīt pludmalē, un obligāti katram ādas tipam jālieto atbilstoša šauļošanās kosmētika," skaidro Kosīte.

Lai gan vietējās pludmales dejotājai ne īpaši patīk, viņa slavē ārvalstu piedāvājumu. "Jo tuvāk pie ekvatora, jo labāk siedegums, jo tur ir spēcīgāki saules stari un atrodas tuvāk virs galvas. Tad nu parasti ir tā, ka iedegumu iegūstu kādā citā valstī un, atbraucot uz Latviju, lai noturētu iedegumu, sauļojos solārijā.

Nav jau tā, ka šovasar nebraucu uz pašmāju pludmali, bet atpūtu pludmalē drīzāk izmantoju, lai skrietu krosiņu gar jūru, peldētos vai spēlētu pludmales volejbolu," atzīst dejotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!