Foto: Mango

Šovu Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas neilgi pēc tā sākuma vadīt uzņēmās pieredzes bagātā dažādu šovu un raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā), kura šajā projektā bija nolēmusi atteikties no gadiem ilgās sadarbības ar modes māksliniece Elitu Patmalnieci un izmēģināt jauna dizainera tērpus.

Sipenieces un Patmalnieces sadarbība ilgusi jau sešus gadus - tā sākās šova Dziesmu duelis laikā, un arī vēlāk televīzijas "seja" skatītāju priekšā galvenokārt gozējusies tieši Patmalnieces radītājos krāšņajos tērpos.

Šoreiz, nomainot Dziedi ar zvaigzni sākotnējo vadītāju Valteru Krauzi, Sipeniece sadarbību ar Patmalnieci pārtraukusi un savu tērpu veidošanu uzticējusi 27 gadus vecajai modes māksliniecei Anitai Sedliņai.

Tiesa gan, Sipenieces stila izmaiņas varētu pamanīt tikai vērīgākie skatītāji, jo jaunie tērpi no agrāk ierastajiem ne īpaši atšķiras, tādēļ izklaides portāls Mango sazinājās ar modes mākslinieku Gintu Budi, lai noskaidrotu eksperta viedokli par to, cik populārā šova vadītājas jaunie tērpi ir oriģināli.

Tā kā Bude savulaik sadarbojies ar Patmalnieci un kopš astoņdesmito gadu beigām sekojis līdzi viņas darbam, mākslinieks uzskata, ka savas kolēģes stilu viņš labi pazīstot, tāpēc nebaidās apgalvot, ka jaunie Sipenieces tērpi esot ļoti līdzīgi agrāk Patmalnieces darinātajiem.

"Šobrīd izskatās, ka Baiba ar saviem tērpiem mēģina lavierēt starp kiču un glamūru, bet tas vairs nav tas kičs, ko veidoja Patmalniece, kura ir Latvijas kiča ģēnijs un liela vērtība pašmāju modē. Pēc tērpu veidotāja maiņas Baibas tērpi ir kļuvuši bezpersoniskāki, un rodas iespaids, ka Baiba lavierē starp savu patību un vēlmi izpatikt skatītājiem," Sipenieces stila izmaiņas raksturo Bude.

Viņš uzskata, ka TV "sejas" vēlmi mainīt stilu noteikušas izmaiņas viņas privātajā dzīvē, jo Sipeniece esot profesionālākā šovu vadītāja Latvijā, kurai ar jauniem tērpiem nebūtu nepieciešamību kaut ko pierādīt skatītājiem.

"Baibai ir sācies jauns dzīves periods. Iespējams, viņai parādījies kāds jauns hobijs, bet tikpat iespējams ir tas, ka tā ir jauna mīlestība. Vēlme mainīt stilu sievietei vienmēr rodas tikai tad, kad viņas dziļi iekšienē notiek kaut kas svarīgs, un Baiba, kura ir ļoti profesionāla, noteikti jaunus tērpus nevelk tikai reitingu dēļ. Varbūt viņa vienkārši meklē savu jauno es," analizē pieredzējušais modes mākslinieks.

Tomēr jaunajiem tērpiem viņš velta diezgan kritiskus vārdus, norādot gan uz neprofesionālo izpildījumu, gan acīmredzamo ietekmi no Patmalnieces tērpiem.

"Lai jaunā māksliniece neapvainojas, bet tas, ko es redzu, ir glamūrīgs kiča plaģiāts. Ja maina stilu, tad vajag mainīt kardināli radikāli, bet tagad Sipenieces tērpi ir tādi paši, tikai pieklājīgāki. Šie tērpi ir Patmalnieces dažu detaļu slikts pakaļdarinājums," norāda Bude. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!