Kārtējo reizi ne pārāk pozitīvā nozīmē pasaulē izskanējis Latvijas vārds – šonedēļ Londonā aizturēts jaunais latviešu kino režisors Jānis Nords (attēlā centrā), kurš mēģinājis aizbēgt no kāda restorāna, nesamaksājot par maltīti, ziņo izdevums The Guardian.

Režisors kopā ar savu pavadoni trešdienas vakarā ieturējis maltīti vienā no Londonas dārgākajiem restorāniem L'Oranger, bet pēc vakariņām abi mēģinājuši no restorāna aizbēgt, nenorēķinoties par apēsto un izdzerto.

Restorāna viesmīļiem aizdomas par pārīša nekrietnajiem nodomiem radušās brīdī, kad sieviete pēc maltītes izgājusi ārā uzsmēķēt, bet vīrietis it kā devies norēķināties, tomēr maksāšanas brīdī meties bēgt.

Viesmīļi dzinušies viņam pakaļ, jo abu maltīte izmaksājusi pietiekami lielu summu - aptuveni 1000 sterliņu mārciņas. Pēc notveršanas restorāna darbinieki vaininieku nodevuši policijai, kuri noskaidrojuši, ka tas ir 27 gadus vecais latviešu režisors Jānis Nords.

Vēlāk aizturēta arī viņa pavadone, kura tiek uzskatīta par notikušā nozieguma līdzdalībnieci, bet pagaidām pierādījumu trūkuma dēļ atbrīvota.

Tāpat policijas pārstāvji informējuši, ka viņiem ziņots par vairākiem līdzīgiem krāpšanas gadījumiem, bet šobrīd policijai izdevies pierādīt latvieša režisora vainu trijos no krāpšanas gadījumiem - oktobra vidū viņš kādā restorānā atstājis nesamaksātu 349 sterliņu mārciņu lielu rēķinu, bet novembra sākumā pāris kāda pieczvaigžņu hoteļa restorānā mielojies par 965 mārciņām.

Izmeklēšana turpinās, un policijas pārstāvji pieļauj, ka Nords, kurš Londonā sev pastāvīgu nodarbi nav atradis, ir vainojams arī citās krāpšanās.

Latvijā Jāņa Norda vārds sabiedrības uzmanību guva 2008. gadā, kad uz ekrāniem nonāca viņa filma Amatieris - šis darbs režisoram arī atnesa Lielā Kristapa balvu par labāko debiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!