Foto: Mango

Otrdien, 23. novembrī, Dailes teātrī risinājās ikgadējā Spēlmaņu nakts balvu pasniegšana, pēc kuras oficiālās daļas aktieri un viņu tuvākie atbalstītāji pulcējās teātra hallē, lai līksmotu par uzvarām un dalītos priekā ar kolēģiem.

Lai gan daudzi no balvām nominētajiem teātru darboņiem pēc pasākuma oficiālās daļas, kam televīzijas skatītāji līdzi varēja sekot tiešraidē, uz ballīti nebija palikuši, tie, kuri tomēr izvēlējās pakavēties teātrī, līksmojās līdz vēlai nakts stundai, baudot sagādāto cienastu un dzērienus.

Tā kā Spēlmaņu nakts ir ne tikai pasākums, kurā tiek noteikti aizvadītās sezonas labākie aktieri, režisori, iestudējumi un dalītas balvas citās nominācijās, bet arī lieliski iespēja tikties visu pašmāju teātru darboņiem un neformālā gaisotnē apspriest teātra dzīves aktualitātes.

Labu laiku pēc pusnakts daļa no aktieriem laidās arī kaislīgās dejās teātra vestibilā - starp aktīvākajiem dejotājiem gan galvenokārt bija jaunās paaudzes aktieri, tomēr viņu pulkā graciozi valsējam varēja manīt arī aizvadītā gada labākā aktiera balvu ieguvušo Jaunā Rīgas teātra aktieri Vili Daudziņu ar kundzi, aktrisi Zani Daudziņu un citus pieredzes bagātus skatuves māksliniekus un ar teātra dzīvi saistītus cilvēkus.

Daudzi no aktieriem atzinīgus vārdus veltīja pašai Spēlmaņu nakts balvas pasniegšanas ceremonijai, ko vairums vērtēja kā oriģinālu un asprātībām piesātinātu pasākumu - tās vadīšanu bija uzņēmies populārais humorists un improvizācijas teātra pārstāvis Jānis Skutelis, kurš par atbilstošu noskaņu rūpējās tik prasmīgi, ka kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kāpjot uz skatuves, lai suminātu labākās gada izrādes Mirušās dvēseles komandu, rožu pušķi izvēlējās pasniegt tieši Skutelim.

Šogad pasākumā tika uzsvērtas ģimeniskās vērtības, tāpēc balvas uzvarētājiem pasniedza dažādu Latvijā populāru ģimeņu pārstāvji, bet vislielākās ovācijas zālē izraisīja aktrises Milēnas Gulbes un viņas dēla, tenisista Ernesta parādīšanās uz skatuves - viņi pasniedza balvu labākajam kustību māksliniekam, kuru šogad saņēma Alberts Kivlenieks.

Gada režisora balvu saņēma Valmieras teātra režisors Viesturs Meikšāns, labākās aktrises gods tika Daigai Kažociņai par Katrīnas lomu Deivida Oberna Pierādījuma iestudējumā, bet labākā aktiera balva - Kasparam Znotiņam par lomu izrādē Ziedonis un Visums. Jaunā Rīgas teātra aktieris, kurš šajā vakarā tika godināts vairākkārt, gan pasākumu nevarēja apmeklēt, jo viņš devies viesizrādēs.

Galerijā ieskats Spēlmaņu nakts oficiālās daļas un ballītes spilgtākajos momentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!