Foto: EPA/LETA
Ārvalstu mediji apkopojuši silikona dīvas - piecas populārākās un veiksmīgākās sievietes, kuras vērsušās pie plastikas ķirurgiem, lai veiktu krūšu palielināšanas operāciju.

Aktrisi un modeli Karmenu Elektru, kura kļuvusi slavena ar iespaidīgajām krūtīm, fotosesiju žurnālā Playboy un skandāliem apvītu laulību ar basketbolistu Denisu Rodmenu, mēdz dēvēt par tumšmataino Pamelas Andersones versiju.

Tāpat kā Pamela Andersone, Elektra reiz bijusi neliela auguma tieva meitenīte, kura dejojusi baletu, taču jaunības dienās viņas ķermeņa aprises kļuva sievišķīgākas un viņa izpelnījās vīriešu uzmanību. Tieši krūtis viņai palīdzējušas gūt pasaules slavu - savu pirmo un vienīgo krūšu palielināšanas operāciju Elektra veikusi 23 gadu vecumā.

Pret saviem implantiem gan viņa neizturas ar tik lielu bijību kā Andersone un norāda: "Mani daudzi ir lamājuši par to, ka veicu krūšu palielināšanas operāciju. Es tajā gan neko sliktu nesaskatu, bet gluži otrādi - es to uztveru amizanti. Piemēram, filmā Scary Movie es no sirds par sevi pasmējos".

Kad Pamela Andersone (attēlā) vēl bija jauna, viņai bija standarta izmēra krūtis, taču topošā aktrise nebija ar tām apmierināta, tādēļ, tiklīdz viņa bija sasniegusi 21 gada vecuma, viņa nolēma veikt krūšu palielināšanas operāciju, un tieši lielo krūšu dēļ viņa tika izvēlēta lomai seriālā Baywatch.

Tomēr 1999. gadā Pamela šokēja pasauli ar vārdiem, ka atņēmusi sev "visdārgāko detaļu" - izņēmusi no krūtīm silikonu. Pamela toreiz klāstījusi, ka "vienkārši vairs nejūt nepieciešamību pēc lielām krūtīm".

Dziedātāja Meraija Kerija ilgu laiku plašsaziņas līdzekļiem noliedza, ka palielinājusi krūtis. "Kādēļ jūs domājat, ka esmu veikusi operāciju? Kādēļ man tas būtu vajadzīgs?" viņa teikusi un klāstījusi, ka valkājot īpašus krūšturus.

Vēlāk gan Kerijas skaņu režisors atklāja patiesību, jo kļuva par liecinieku tam, ka Meraijas krūtis zaudējušas formu. Drīz vien pēc tam dziedātāja devās pie ārsta, lai aizvietotu bojāto implantu, un arī atzinās, ka divas reizes veikusi krūšu palielināšanas operāciju. Ķirurgi parūpējušies arī par viņas plakano vēderu un slaidajām kājām ar liposakcijas palīdzību.

Pēc Otrā pasaules kara cilvēki vēlējās draudzīgas attiecības, drošības un izaugsmes sajūtu. Lielas krūtis ienāca modē un kļuva par labklājības simbolu. Merilina Monro, Bridžita Bordo un Sofija Lorēna ar savām, nevis plastisko ķirurgu radītajām, iespaidīgajām formām šo simboliku demonstrēja kino ekrānos.

Lorēna arī kļuva par pirmo itāļu aktrisi, kas atkailinājusi krūtis kameras priekšā. Viņa arī pirmā apdrošinājusi savas krūtis par 120 tūkstošiem dolāru.

2007. gadā mirusī amerikāņu aktrise Anna Nikola Smita jau no bērnības gribējusi līdzināties Merilinai Monro, lai arī bija pilnīgs pretstats - meitene bija apaļīga un ar mazām krūtīm. Tomēr vēlāk Smita notievēja, kļuva par blondīni un palielināja krūtis, lai vēlāk tās palielinātu vēl mazliet.

"Es nezinu, man sen jau nojucis skaits, bet domāju, ka esmu veikusi apmēram duci plastisko operāciju. Pēc tam, kad pirmo reizi palielināju krūtis, man tās gribējās vēl lielākas. Ir ļoti grūti apstāties," reiz teikusi Smita.

Sākumā, lai veiktu dārgās operācijas, Smitai bijis jādejo striptīza bārā, kur viņa iepazinās ar topošo vīru - 90 gadus vecu miljardieri, kurš gadu pēc abu kāzām nomira, dāvājot Smitai arī skandalozu slavu. Tiesa, arī pati Smita nomira 39 gadu vecumā, visticamāk, no medikamentu pārdozēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!