Franču režisora Anželēna Prelžokāža uzvestais Igora Stravinska balets Svētpavasaris Marijas teātra skatītājos Sanktpēterburgā izraisījis dalītas emocijas, jo uz skatuves parādījusies kaila baletdejotāja. Tiesa, balerīna nav atkailinājusies pati, bet to viņai izrādes laikā palīdzējuši izdarīt kolēģi.

Japāņu izcelsmes balerīna Nagisa Širaji (attēlā) uz skatuves parādījusies krekliņā un īsos svārkos, taču citi dejotāji drīz vien viņu izģērbuši. Atkailinājusies balerīna dejojusi apmēram desmit minūtes, veicot dažādas piruetes un rosinot skatītājos visdažādākās emocijas.

"Tas nav ārkārtējs gadījums; dejotāji neiznāk pirmo reizi uz skatuves šādā izskatā. Režisors jau sen ir atkailinājis balerīnu - balets taču nav uzvests vakar. Stravinska mūzika ir jutekliska un pilnībā pieļauj atkailināšanos. Izrādē runa ir par pavasari, par jūtu mošanos, tādēļ šāda režisora rīcība ir loģiska," Krievijas medijiem pavēstīts teātra preses centrā.

Pēterburgas baleta baudītājiem jau iepriekš uz skatuves nācies redzēt kailus dejotājus, kad Marijas teātrī uzstājusies Lionas operas baleta trupa. Tur Matsa Eka uzvestajā baletā Žizele, gluži kā no mātes miesām nācis, lēkājis pavisam kails baletdejotājs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!