Pēc nonākšanas internetā visai neviennozīmīgu reakciju izraisījusi kāda video filmiņa ar nosaukumu "Bērnu joga ar Ļenu Fokinu", kurā kāda jauna sieviete kā ar lupatu lelli žonglē ar divas nedēļas vecu mazuli.

Patiesībā sabiedrību šokējošais video uzņemts pirms diviem gadiem, bet YouTube video krātuvē nonācis tikai nesen. Filmiņas varoņi ir bērnu jogas instruktore, krieviete Jeļena Fokina (attēlā), un meitenīte vārdā Platona, kurai filmiņas uzņemšanas laikā bija tikai divas nedēļas.

Visai ekstrēmo triku dēļ daudzi interneta lietotāji nosprieduši, ka filmiņā redzamais bērns ir lelle, tomēr, kā noskaidrojuši mediji, video ar bērnu jogu ir autentisks.

Neparastais videomateriāls strauji aplidojis pasauli, un par to raksta ASV, Indijas, Francijas, Argentīnas, Indonēzijas, Šveices un citu valstu mediji. Savukārt lasītāju reakcija, kā ierasts šādās reizēs, ir visai pretrunīga - no aicinājumiem bez kavēšanās nogalināt trako sievieti līdz racionāliem spriedumiem, ka bērns noteikti izaugs par kosmonautu.

Neraugoties uz to, ka šāda bērna virpināšana daudziem šķiet traumējoša, pati Ļena Fokina stāsta, ka Krievijā šādas metodes it nemaz nešķiet šokējošas un krievi šādus vingrinājumus praktizē jau vismaz trīs desmitgades.

Pēc viņas vārdiem, daudzi krievu vecāki uzskata, ka jaundzimuša bērna vicināšana pa gaisu, ko viņa dēvē par dinamisko vingrošanu, piešķir bērnam papildus spēku un vairo neatkarības sajūtu. "Tādi bērni agrāk iemācās lasīt, dziedāt, runāt un peldēt," savā blogā skaidro Fokina.

Pati Jeļena ar saviem pieciem bērniem šobrīd dzīvo Ēģiptes pilsētā Dahabā, un viņa jau sen pasniedz jogu, vingrošanu, daivingu un citas "fizisko vingrinājumu ekstrēmās formas" gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Savukārt, kas attiecas uz mazo meitenīti Platonu, kuras virpināšana izraisīja sabiedrības rezonansi, tad šobrīd viņai ir aptuveni divi gadi un viņa ar saviem vecākiem dzīvo netālu no Kijevas. Izrādās, ka satraucošo videomateriālu internetā ievietojis viņas tēvs Aleksandrs Gorjuns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!