Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers ar savu otro sievu Lilitu (abi attēlā) kopā ir divdesmit gadus, un abi atstāj saskanīga pāra iespaidu, bet kādā intervijā Zatlers atklājis, ka šajā sievietē viņš iemīlējies no pirmā acu skatiena.

"Literatūrā to sauc - mīlestība no pirmā acu uzmetiena, un tā nevienā grāmatā nav līdz galam aprakstīta, jo ir notikums pats par sevi, nekas netiek analizēts, tā ir zemapziņa. Es ļāvos burvībai, ko dod mīlestība no pirmā acu uzmetiena," par to, kāpēc viņš izvēlējies tieši Lilitu par savu dzīvesbiedri, intervijā žurnālam Santa stāstījis Zatlers.

Arī Lilita atzinusies, ka viņā šis vīrietis atmodinājis ļoti spēcīgas sajūtas. "Patiesībā to trako, nenormālo mīlestību, ko jutu pret Valdi, pat negribētu vairs dzīvē piedzīvot. Man liekas, to var just tikai vienreiz, jo tas ir kaut kas tāds starp debesīm un zemi...

(..) Ticu, ka tas var būt tikai vienreiz mūžā. Dievs tādas izjūtas nevar dot divreiz. Var būt citādāk, mērenāk. Bet mīlestība kā augstākā svētlaime var būt tikai vienreiz mūžā. Pēc tam iestājas stabilitātes periods, un tad dzīvot laulībā laimīgi ir ļoti viegli," laulības noslēpumu atklājusi Lilita.

Uz jautājumu, kas viņai šajā vīrietī iepaticies, prezidenta kundze atzinusi, ka tā ir bijusi mīlestība, kas mēdzot būt akla. "Cilvēkam, kad viņš ir iemīlējies, liekas, ka otrs ir visskaistākais, visgudrākais, viņš neredz, viņš ir tievs vai resns, ar matiem vai pliku galvu," stāstījusi Zatlere, bet prezidents atzinis, ka viņu sievā "viss apmierina" un savu kundzi viņš pārtaisīt vai pārmācīt nevēloties.

Lilita turpretī mēģinājusi apstrīdēt sabiedrībā bieži vien dzirdēto uzskatu, ka valsts prezidents ir zem sievas tupeles.

"Esmu pietiekami liela meitene, lai saprastu, ka nav vērts cīnīties ar to, kas nav iespējams... Valdis ir ļoti pašpietiekams cilvēks. Nebaidīšos teikt - var ar ģēnijiem ir viegli dzīvot? Īsti neesmu sapratusi, ko tie cilvēki koķetē, sakot - zem sievas tupeles, zem vīra tupeles, kakls groza galvu... Izlasot šādus teicienus, man vienmēr saraucas deguns - vai tu gribi izlikties gudrs, pateikt kaut ko asprātīgu?"

Lilita atzinusi, ka abu ģimenē dominē pats prezidents. "Es nevēlētos blakus vīrieti, kas ir vājāks par mani. Man ir vīrietis, kas ir stiprāks par mani, varenāks par mani. Mūsu ģimenē dominē viņš, un tā tam arī vajadzētu būt. (..) Par lielām lietām galavārds noteikti ir Valdim. Ja apkārtējiem liekas citādi, tad tāpēc, ka viņš prot to pasniegt," atklājusi Lilita.

Gan Zatleram, gan viņa sievai šī ir otrā laulību pieredze, un abi atzīst, ka viņiem ir bijušas "labas pirmās puses", tomēr šis posms viņu dzīvē ir noslēdzies. "Ja ir tāda mīlestība kā mums, tad tā nodzēš visu iepriekšējo dzīvi," lakoniski situāciju komentējis prezidents un atzinis, ka ir daudzi brīži, kad sievas atbalsts viņam ir ļoti noderējis.

"Ir bijuši izcili draņķīgi brīži, kad saproti - jā, tad spēks ir dubults tieši tāpēc, ka blakus ir Lilita," sievas atbalstu vērtējis Zatlers un atklājis, ka šādos brīžos sieva "apskauj tevi, pieglaužas un kaut ko iečukst austiņā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!