Foto: Mango

Grupas Labvēlīgais tips solists un populārais humorists Andris Freidenfelds jeb Fredis (attēlā centrā) publiskā traktātā paudis savas pārdomas par to, kā viņa un citu vīriešu seksuālo potenci ietekmē veģetārisms, ar kuru kopš 2009. gada rudens aizrāvies mūziķis.

Freda mīļotā sieviete, horeogrāfe un jogas pasniedzēja Agnese Vīksniņa nesen izveidojusi interneta mājaslapu Ahisma, kurā sieviete aicina cilvēkus uz nevardarbīgu līdzās pastāvēšanu ar citām dzīvām radībām, un draudzenes mājas lapā savu viedokli paudis arī Fredis.

Šīs nedēļas sākumā humorists atzīmēja savu 50. dzimšanas dienu, un jubilejas svinībās viņš runājis ar kādu sievieti, kura "gaļas ēšanu attaisnoja ar faktu, ka vīram esot laba erekcija". Šis apgalvojums Fredī raisījis nopietnas pārdomas par gaļas ietekmi uz potenci, kuras viņš arī publiskojis.

Fredis norādījis, ka daudzi no "mūsu dievinātajiem" slavenajiem aktierim, mūziķiem un citām zvaigznēm ir kļuvuši par veģetāriešiem, un tas neesot noticis viņu augstās atbildības dēļ pret dzīvo dabu.

"Es domāju, ka lielākā daļa no viņiem paši ir gudri, daudz lasa, domā, sakarīgi spriež un ir aizdomājušies līdz tam, ka viņiem ir zināmā mērā jābūt atbildīgiem par civilizāciju vārdā zemieši, kuri viņus pielūdz un ņem par piemēru. Ļoti daudzi no viņiem ir sapratuši, ka nogalināt mums līdzīgos brāļus un māsas nav labi. 

Tā mēs tikai vairojam tā jau milzīgo ļaunumu uz šīs planētas. Mēs runājam, dziedam par mīlestību, bet paši pēc brīža tīksmināmies par nogalināta skaista, mīlīga, dabas (nevis kaut kāda bārdaina vīriņa) radīta dzīvnieka fileju visnežēlīgākajā veidā izgrieztu no viņa dzīves laikā daudzcietušā ķermeņa," pārdomās dalījies Fredis.

"Mēs esam gatavi nomaukt ādu maziem, mīļiem ronēniem, lai tikai varētu gozēt savu dzīvnieku tauku pārēdināto pakaļu kādu tikpat aptaukojušos kretīnu priekšā, slavinot viņu, tā saucamo, stāvošo krānu, kurš ir tik ciets un stingrs tikai tāpēc, ka rij svaigi nogalinātus mazus kazlēnus," skarbus vārdus dzīvnieku pasaules produktu patērētājiem veltījis humorists.

Fredis atzinis, ka cilvēki ir gatavi nogalināt, lai "gūtu maksimālu baudu, naudu un stāvošu pi-i, kurš varētu, savukārt, vairot tādus pašus naudas, baudas tīkotājus un padarīt Zemi (..) par ELLI, kurā katru dienu tiek nogalināti miljoni!"

Humorists ir apņēmības pilns turpināt savu cīņu un neatkāpties no veģetārieša dzīves principiem, kā arī noraidījis sabiedrības pieņēmumu, ka cilvēkam, kurš uzturā nelieto dzīvnieku gaļu, varētu būt problēmas ar seksualitāti.

"Stāv arī veģetārietim. Es cīnīšos, jo ir viena dzīves joma, kurā es būšu nepiekāpīgs - nevajag mūsu mīļo planētu pārvērst par elli," savu nostāju paudis Fredis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!