Foto: White House
Sazvērestību cienītāju prātus turpina nodarbināt ASV prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija (attēlā) slepkavība – tagad tapis zināms, ka 10 dienas pirms nāves politiķis pieprasījis īpaši slepenus dokumentus par NLO, kas varētu būt viens no viņa slepkavības iemesliem.

Kā ziņo izdevums The Daily Mail, mediju rīcībā nonākusi kāda vēstule, kuru 1963. gada 12. novembrī Kenedijs sūtījis Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoram un kurā viņš pieprasījis sniegt augstākās slepenības informāciju par paranormālām parādībām.

Šis dokuments, kas publiski parādījies pēc amerikāņu rakstnieka Viljama Lestera pieprasījuma, iespējams, ir apliecinājums tam, ka prezidents 1963. gada 22. novembrī tika nošauts tādēļ, lai viņš nekad neuzzinātu patiesību par NLO.

Vienlaikus ar šo vēstuli Lestera rīcībā nonākusi arī kāds cits Kenedija rakstīts ziņojums - to prezidents adresējis NASA vadībai, lūdzot sadarboties ar Padomju Savienību kosmosa un NLO izpētes nolūkos.

Rakstnieks pēc abu vēstuļu izpētes nonācis pie secinājuma, ka Kenediju ļoti satraucis fakts, ka Padomju Savienības teritorijā tolaik novērots liels skaits nezināmu lidojošu objektu, un prezidentu bažīgu darījis tas, ka padomju vara NLO varētu uztvert kā amerikāņu agresijas vai izlūkošanas vēstnešus.

Konspirāciju teoriju cienītāji ir pārliecināti, ka tieši šis Kenedija satraukums un pastiprinātā interese par notiekošo arī varētu būt kļuvuši par viņa slepkavības iemeslu.

Pēc vēstuļu publicēšanas daudzu atmiņās atausis arī kāds cits noslēpumains gadījums CIP, Kenedija un NLO sakarā - 1999. gadā amerikāņu ufologs Timotijs Kūpers nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa rīcībā ir slepens dokuments, kuru no uguns liesmām izglābis kāds izlūkošanas dienesta darbinieks brīdī, kad CIP iznīcinājusi savus slepenos arhīvus.

Šajā dokumentā esot atsauce uz "Ulānu", kas bijis Kenedija segvārds, ko izmantojusi viņa apsardze. "Kā jūs zināt, Ulāns ir pieprasījis informāciju par mūsu aktivitātēm, bet mēs nevaram to pieļaut. Lūdzu, izsakiet savu viedokli līdz oktobrim, jo jūsu rīcība ir svarīga mūsu grupas darbības turpināšanai," ziņojuma pirmajā lapā rakstījis toreizējais CIP direktors - leģendārais Džons Hūvers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!