Foto: stock.xchng
Marhas ciematiņā, kas atrodas netālu no Krievijas pilsētas Jakutskas, kāda jautra kompānija ar 22 pusaudžiem cietsirdīgi piekāvusi trešās klases skolnieci – viņi meitenīti spārdījuši ar kājām, vazājuši aiz matiem un piespieduši apēst suņu ekskrementus. Visu "šovu" jaunieši, kā jau tas mūsdienās ierasts, filmējuši ar mobilo telefonu.

Kā vēsta Krievijas prese, ārsti meitenei fiksējuši spēcīgas sejas un krūšu kurvja traumas, kā arī dažu kaulu lūzumus un neskaitāmus nobrāzumus.

Savukārt izmeklēšanā noskaidrots, ka eksekūciju noskatījušies 22 cilvēki, kas mācījušies tās pašas skolas piektajā līdz astotajā klasē, bet galvenie sitēji bijuši seši. Sadistu motīvi pagaidām nav noskaidroti.

Rezultātā pie administratīvās atbildības tika saukti vienpadsmit pusaudžu vecāki, kuriem nācās maksāt soda naudu saskaņā ar Krievijas Federācijas Administratīvo tiesību kodeksa 5.35 punktu (nepilngadīgu personu vecāku pienākumu nepildīšana, uzturot un audzinot nepilngadīgas personas), bet vairāki jaunieši reģistrēti policijas nodaļas profilakses uzskaitē.

Gandrīz vienlaicīgi ar šo incidentu līdzīgs gadījums fiksēts arī Krievijas kultūras galvaspilsētā Sanktpēterburgā - tur četri pusaudži ar dažādām seksuālām darbībām izņirgājušies un beigās ar lāpstas kātu izvarojuši kādu 12 gadus vecu zēnu.

Šī fakta izmeklēšanu apgrūtinājis tas, ka ne no cietušā, ne no viņu vecāku puses nekāds iesniegums par noziegumu netika saņemts, bet iziet uz noziedznieku pēdām izmeklētājiem izdevās pēc tam, kad internetā tika ievietots video fragments ar skolēna izvarošanu (atšķirībā no incidenta Jakutijā šis video gan vairs nav publiski pieejams).

Saskaņā ar provizoriskiem datiem zēns ar lāpstu izvarots tāpēc, ka viņš pazaudējis vienam no jauniešiem piederošus desmit rubļus (aptuveni 20 santīmus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!