Foto: DELFI.ua

Slavenā Ukrainas sieviešu kustība FEMEN aizvadītajās brīvdienās sarīkojusi kārtējo protesta akciju ar nosaukumu "Неплохо быть Тимохой", kurā trīs organizācijas aktīvistes bija tērpušās kā bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko.

Akcijas laikā "Jūlijas" dziedāja dziesmas un ar kailām krūtīm un naudu centās "pavedināt" neuzpērkamos ukraiņu miličus, kuri galu galā izdzenāja nesankcionēto mītiņu, uz ko, kā ierasts, kuplā skaitā noraudzījās vietējie garāmgājēji un ārvalstu tūristi.

"Sieviešu kustība FEMEN turpina strēbt tautas melodrāmu, kuras pamatā ir stāsts par to, ka kristālskaidrā un nabadzīga opozīcija stāv pretī valdošo partiju plēsoņām," savā oficiālajā uzsaukumā ironizē sociāli aktīvās ukrainietes.

Savukārt iepriekšējā ukraiņu sieviešu akcija bija vērsta pret Saūda Arābijā ieviesto likumu, kas šajā valstī liedz sievietēm vadīt automašīnas. Šajā sakarā FEMEN aktīvistes visai demonstratīvi braukāja gan Saūda Arābijas vēstniecību, pa automašīnu logiem izkarinot savus kailos dibenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!