Portāla Mango lasītājs Zigis redakcijai iesūtījis visai neviennozīmīgi vērtētu video fragmentu, kurā redzams, kā reliģiskie fanātiķi ar kliedzieniem "Jēzus viņu uzcēla no miroņiem" it kā glābj savainotu vanagu, taču šī labsirdīgā procedūra vairāk atgādina spīdzināšanu.

"Interesanti, kādu palīdzību šie sludinātāji sniegtu nelaimē nokļuvušam cilvēkam?" - redzot vanaga glābēju dīvaino uzvedību, retoriski jautā Zigis.

Video krātuvē YouTube šis video fragments ievietots ar parakstu "Ēriks un Nikolajs izglābj vanagu", taču, spriežot pēc sarunām putna glābšanas laikā, automašīnas notriekto vanagu izglābuši nevis šie reliģiskie fanātiķi, bet gan mūsu pestītājs Jēzus Kristus, kurš vanagu "uzcēlis no miroņiem".

Tāpat noskaidrojies, ka Ēriks un Nikolajs pieder pie bēdīgi slavenā mācītāja, bijušā narkomāna un cietumnieka Mārča Jencīša sektas, turklāt abi kristīgie fanātiķi no sava līdera pārņēmuši ne tikai manieri histēriski izkliegt "aleluja, viņš aizlidoja, viņš ir dzīvs" tipa saukļus, bet aizguvuši arī viņa visai īpatnējo runasveidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!