Foto: stock.xchng
Iespējams, ka ne par vienu citu cilvēka organisma daļu nav radies tik daudz mītu kā par vīrieša dzimumlocekli. Daļa no tiem ir patiesība, bet vairums – absurds, kura izcelsmi noteikt vairs nav iespējams. Šajā sakarā apkopoti daži populārākie mīti un to skaidrojums.

Baltajiem vīriešiem locekļi ir īsāki nekā melnajiem

Šis ir viens no populārākiem mītiem, kas tiek kultivēts dāmu literatūrā, otršķirīgās mākslas filmās un tajā produkcijā, kas paredzēta pieaugušiem cilvēkiem, kurā patiešām tiek atlasītāki talantīgākie nēģeri. Patiesībā piederība kādai rasei minimāli ietekmē locekļa garumu. Ko gan nevar teikt par potenci, jo seksologi apgalvo, ka negroīdu rases vīrieši seksā ir agresīvāki un dara to biežāk.

Dzimumlocekļa garumu var noteikt pēc sejas

Vēl viens populārs mīts, kurš apgalvo, ka dzimumlocekļa garumu var noteikt pēc dažādām deguna garuma formulām, sejas vaibstiem vai valkāto zeķu krāsas. Turklāt gandrīz katrai tautai ir savs priekšstats, kura ķermeņa daļa ir derīga mērījumiem: aziātu tautas locekļa garumu saista ar kāju īkšķu garumu, eiropieši - biežāk ar degunu. Diemžēl nav zinātnisku pētījumu, kas šo mītu apstiprinātu.

Pēc apgraizīšanas sekss kļūst kvalitatīvāks

Šis ir daļēji patiess apgalvojums, jo sekss patiešām kļūst savādāks - tiesa, tikai ilgāks, kas ne vienmēr nozīmē labāku kvalitāti. Lieta tāda, ka pēc priekšādiņas apgraizīšanas dzimumlocekļa galviņa ar laiku kļūst mazāk jutīga, tāpēc arī vīrietis var paildzināt dzimumakta ilgumu. Tāpat apgraizīts vīrietis ir mazāk "bīstams" sievieti, jo viņam ir mazāks risks saslimt ar dažādiem iekaisumiem.

Agrāk vai vēlāk sperma var izbeigties

Šis ir viens no idiotiskākajiem mītiem, saskaņā ar kuru vīrietim visam mūžam ir paredzēts noteikts spermas daudzums, un, ja pārāk bieži nodarbojas ar seksu, tad sperma var ātri izbeigties. Protams, ka tā nav, un patiesībā sperma vīrieša organiskā atjaunojas pastāvīgi. Savukārt vecums, kad tā sāk un beidzas rasties, ir atkarīgs no individuālā hormonu līmeņa un veselības stāvokļa.

Orgasmu simulē tikai sievietes

Seksologi apgalvo, ka krāpšanās seksā vairs nav sieviešu "privilēģija" - gandrīz ikviens vīrietis kaut reizi mūžā ir simulējis orgasmu. Tam par iemeslu var būt, piemēram, pārmērīgs reibums vai nemākulīga partneres uzvedība. Tāpat nevajag pārāk lielu nozīmi piešķirt pašam dzimumakta faktam: ja vīrietis nodarbojas ar seksu ar kādu konkrētu sievieti, tad nebūt nenozīmē, ka viņš vispār seksu gribējis un vai ka vēlējies to darīt tieši ar šo sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!