Visai neparasta tiesas prāva šobrīd norisinās Kentuki štatā ASV – tur kāds 64 gadus vecs tālsatiksmes šoferis Filips Sītons (attēlā kopā ar sievu Deboru) iesūdzējis tiesā ķirurgu par to, ka tas viņam nogriezis dzimumlocekli.

Kā vēsta vietējā prese, Sītons pie ārsta bija vērsies ar iekaisumu, kuru ārstēt doktors Džons Patersons bija ieteicis ar priekšādiņas apgraizīšanu. Taču vēlāk pacientam konstatēts peņa vēzis dzīvībai bīstamā stadijā, kā dēļ nācās nogriezt collu dzimumlocekļa.

Pēc operācijas Sītons ar sievu slimnīcu iesūdzēja tiesā ar prasību samaksāt kompensāciju - pēc viņu vārdiem, doktors Patersons neko nav minējis par bīstamo slimību. Savukārt doktora advokāts apgalvo, ka vēža bojāto dzimumlocekļa galu patiešām nogriezis Patersons, bet pārējo locekli acīmredzot amputējis kāds cits ārsts.

Kā tiesā situāciju raksturojis cietušais, locekļa iztrūkums viņu esot pamatīgi šokējis. "Es pavilku uz leju bikses, bet neko nevarēju saskatīt. Tad es iznācu no atejas un teicu sievai: "Es vācos prom no šīs nolādētās slimnīcas!""

Cietušā sieva doktoru apsūdz par to, ka viņš nav konsultējies par šādu radikālu operāciju, kuras rezultātā iestājusies krīze viņas ģimenes dzīvē. Savukārt ārsts ir pārliecināts, ka dzīvības glābšanas brīdī nav bijusi nekāda nepieciešamība konsultēties ar pacienta sievu, un līdz ar to tiesas prāva ir ieilgusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!