Foto: Publicitātes foto

Par TV3 šova Mūsu Zelta dziesma pirmā raidījuma galveno varoni kļuvusī Elīna Seile (attēlā) nedomā nolaist sev uzstādīto latiņu – viņa gatava mācīties no zinošākajiem kolēģiem, turpināt dziedāt šovā tādā pašā kvalitātē un iekarot savu vietu Latvijas mūzikas pasaulē.

"Tagad man ir milzīga atbildības sajūta, jo jāuztur dziedājuma kvalitāte tādā pašā līmenī," sarunā ar izklaides portālu Mango pirms otrā priekšnesuma atzīst Elīna.

TV3 šovam Mūsu Zelta dziesma viņa esot pieteikusies spontāni - pēc sava kora Balsis diriģenta Inta Teterovska mudinājuma. Šova veidotājiem Elīna iepatikās, un meitene tika pieņemta dalībai kā vienīgā pagaidām plašākai sabiedrībai nezināmā dziedātāja starp jau populāriem mūziķiem.

"Kā pelēkā pele starp Latvijas šovbiznesa zvaigznēm noteikti nejūtos. Drīzāk jūtos kā iesācēja, tāpēc labprāt uzklausu citu ieteikumus un daudz mācos no viņiem," par to, kā ir uzstāties kopā ar tādiem mūziķiem kā Andris Ērglis, Ivo Fomins, Nikolajs Puzikovs un citiem, stāsta jaunā dziedātāja.

Pēc īpaši izjustā Dūdieviņa izpildījuma tieši Elīna saņēma uzslavas, un mediji jau nosaukuši meiteni par jauno Latvijas šovbiznesa zvaigzni.  Elīna smejas, ka tāpēc nejūtas pārāka par citiem, un arī zvaigžņu slimība viņai nav piemetusies.

"Esmu jau sarunājusi ar tuvākajiem draugiem - ja man gadījumā sākas zvaigžņu slimība, lai mani kārtīgi sapurina," smejas dziedātāja.

Meitene atklāj, ka šova aizkulisēs starp māksliniekiem valda lieliskas attiecības, un visi viens otru uzslavējot par labi izdevušos priekšnesumu. Elīna augsti vērtē arī kolēģu sniegumu - jo īpaši viņai paticis Kārļa Būmeistera, Ivo Fomina, Valtera Frīdenberga un Diānas Pīrāgs dziedājums.

Talantīgā meitene smejas, ka trīs minūtes uz šova skatuves ieviesušas zināmas korekcijas viņas ikdienas dzīvē.

"Seni draugi dod par sevi ziņu un izsaka komentārus, kā arī šova dēļ esmu ikdienā pasākusi staigāt augstpapēžu kurpēs. Lai gan esmu ērtu apavu cienītāja, tagad staigāju ar augstiem papēžiem, lai, koncerta laikā augstpapēžu kurpes uzvelkot, nesanāk misēklis," smejas Elīna, atklājot, ka dienas ritmu piedalīšanās šovā padarījusi straujāku.

Elīna pēc profesijas ir bioloģe, šajā sfērā strādā un ieguvusi maģistra grādu. Nu meitene izlēmusi atpūsties no bioloģijas, tāpēc atlikusi studijas doktorantūrā un vēlas izmēģināt laimi savā sirdslietā - mūzikā.

"Tik pēkšņi nokļūstot šovbiznesa vidē, jūtos kā ar aukstu ūdeni aplieta. Zinu, ka katrai lietai ir savi plusi un arī mīnusi, bet pagaidām esmu sajutusi tikai labo. Siltums, kas nāk no ģimenes, draugiem un atbalstītājiem, kuri manas uzstāšanās laikā burtiski elpo līdz ar mani, ir patiesi nenovērtējams.

Īpašas sajūtas sagādāja arī pirmā autogrāfa sniegšana. Ja parasti es esmu tā, kas stāv pēc autogrāfa pie kāda mūziķa vai aktiera, te pēkšņi man uz pleca uzsit jauka meitenīte un lūdz autogrāfu man!" spilgtās emocijas atceras jaunā dziedātāja.

Meitene cer pēc šova beigām turpināt strādāt savā profesijā, bet paralēli turpināt muzicēt, radot kvalitatīvu, varbūt pat nedaudz eksperimentālu mūziku, izmēģinot dažādus interesantus un ikdienā neierastus elementus un muzicēšanas paņēmienus.

Taču pagaidām vēl priekšā pamatīgs darbs pie Mūsu Zelta dziesmas, un Elīna sola, ka darīs visu, kas viņas spēkos, lai atklātu klausītājiem latviešu mūzikas visdziļāko burvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!