Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ Minhenē sācies ikgadējais alus festivāls Oktoberfest, kas tradicionāli risinās aptuveni divas nedēļas no septembra izskaņas līdz oktobra sākumam – šogad festivāls atzīmē savu 201. dzimšanas dienu.

Kā jau ierasts, Oktoberfest laikā Minheni apmeklē tūkstošiem cilvēku no visas pasaules, kuri vēlas vairākas dienas pavadīt, baudot alu, dziedot un priecējot acis ar bavāriešu tērpto daiļa apaļumiem.

Arī šī gada Oktoberfest viesiem tika piedāvātas visas tradicionālās izklaides - gan dažādu alus šķirņu degustācijas, gan puskailu meiteņu priekšnesumi alus mucās un citas jautras ēverģēlības.

Tiesa gan, jautro alus svētku svinības aizēno daudzu alus tirgotāju negodīgā rīcība, piepildot alus kausus - vācu organizācija Verein gegen betrugerisches Einschenken veikusi pārbaudi, kurā noskaidrots, ka alus kausi netiek pietiekami piepildīti un pārdevēji krāpj savus klientus.

Organizācijas pārstāvji festivāla teritorijā iegādājušies aptuveni 100 litra kausus ar alu, bet vairumā gadījumu litra krūkās bija ielieti tikai 900 mililitri alus, bet kāds pavisam nekaunīgs alus pārdevējs pircējam bija ielējis tikai 730 mililitrus veldzējošā dzēriena.

Tā kā alus kauss populārā festivāla laikā maksā aptuveni deviņus eiro litrā, cīnītāji pret nepilnajiem kausiem aprēķinājuši, ka pasākuma apmeklētāji, pērkot vienu alus kausu, tiek apkrāpti par aptuveni vienu eiro.

Organizācija Verein gegen betrugerisches Einschenken dibināta jau 1970. gadā, un šobrīd tajā darbojas 3936 cilvēku no Vācijas, ASV, Kanādas, Itālijas, Francijas un citām valstīm, kuri regulāri apmeklē ne tikai Minhenē, bet arī citviet Vācijā notiekošos alus festivālus, lai pārliecinātos, vai kausi tiek pietiekami piepildīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!