Foto: Publicitātes attēli
Visi cilvēki piedzimst plikiņi, taču noteiktā vecumā vecāki viņiem iestāsta, ka būt kailam publiskā vietā ir apkaunojoši. Tāpēc vairums cilvēku atkailinās vienīgi tāpēc, lai pārģērbtos, nomazgātos vai pamīlētos, tomēr ir daži, kuri labprāt kaili staigātu visur un vienmēr.

Tā kā milicijai šādi cilvēki nepatīk, viņi tiek dēvēti par nūdistiem un pulcējas vai nu speciālās pludmalēs, vai arī īpaši ierīkotās nometnēs. Viena no tādām ir Bare Oaks Family Naturist Park Ontario štatā aptuveni 40 kilometrus no Toronto.

Tieši šis nūdistu parks, lai popularizētu šādu dzīvesveidu, nolēmis savās rindās ielaist fotogrāfu, lai viņš paša parka un vispār nūdisma reklāmas nolūkos atspoguļotu "kailo patiesību" par tā iemītniekiem - lai mūžīgie skeptiķi ieraudzītu, ka šie cilvēki nav nemaz tik atšķirīgi no citiem, vienīgi viņiem patīk visu darīt kailiem.

Starptautiskā nūdisma federācija apgalvo, ka nūdisms - tas ir dzīvesveids harmonijā ar dabu, un to piekopjošie cilvēki lielu nozīmi piešķir cieņai pret sevi un savu ķermeni, pret citiem cilvēkiem un apkārtējo dabu.

Šim formulējumam piekrīt arī Bare Oaks parka īpašnieks Stefans Dešenē, tiesa, piebilstot, ka jāciena arī ikvienas nūdistu nometnes likumi, un viņa vadītajā parkā ir stingri principi, kas valkāt apģērbu aizliedz gan tā iemītniekiem, gan apmeklētājiem, gan fotogrāfam.

Šajā sakarā radusies vienas dienas foto sesija no dzīves 20 hektārus lielajā parkā, un, spriežot pēc fotogrāfijām, nūdisti tur jūtas labi, kaili gan gatavojot ēst, gan izvedot pastaigā suni, gan peldoties un spēlējot ģitāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!