Foto: AFP/Scanpix

Portāls CelebrityCafe, kas vēsta par slavenību dzīvi, publicējis topu ar desmit visdārgākajām šķiršanās prāvām, kurās iekūlušies pasaulē pazīstami cilvēki. Visdārgāk tas izmaksājis slavenajam basketbolistam Džordanam.

Maikls Džordans un Huanita Vanoja

Slavenais basketbolists bija precējies ilgus septiņpadsmit gadus, un šajā laulībā sieva viņam dāvāja trīs bērnus. Tā kā šķiršanās Džordanam izmaksāja 168 miljonus dolāru, otrreiz laulības ostā iestūrēt viņš vairs nesteidzas.

Nīls Daimonds un Mārsija Mērfija

Populārā amerikāņu dziedātāja Nīla Daimonda otrā laulība ilga 33 gadus, un šajā laikā pārim dzimuši divi bērni (vēl divi bērni viņam ir no pirmās laulības). Pēc šķiršanās dziedātājam nācās šķirties no 150 miljonu lielas summas, un arī viņš pēc tam vairs nav uzdrīkstējies apprecēties.

Stīvens Spīlbergs un Eimija Irvinga

Lai gan Spīlberga laulība ar aktrisi Irvingu ilga tikai nedaudz vairāk par trim gadiem, sievas advokāti bija ļoti alkatīgi un režisoram nācās samaksāt 100 miljonu lielu sāpju naudu. Tiesa, drīz vien viņš apprecēja citu aktrisi - Keitu Kapšovu, un šī savienība ilgst jau 20 gadus, turklāt šajā laikā piedzimuši pieci bērni.

Harisons Fords un Melisa Metisona

Slavenā Holivudas aktiera Forda pirmā laulība ilga 15 gadus, bet otrā - gandrīz 19. Taču tieši otrās laulības laikā Fords bija kļuvis varen populārs un bagāts, tāpēc sieva no viņa piedzina 85 miljonus dolāru. Tiesa, nekādus secinājums Harisons neizdarīja un pagājušajā gadā apprecējās ar Kalistu Flokhārtu - aktrisi, kas par viņu ir 22 gadus jaunāka.

Kevins Kostners un Sindija Silva

Holivudas aktiera Kostnera pirmā laulība ilga 16 gadus, taču tieši šo gadu laikā viņš nofilmējās savās populārākajās filmās. Protams, Kostners nopelnīja daudz naudas, taču šķiroties 80 miljonus nācās atdot sievai. Desmit gadus Kostners pavadīja, baudīdams dzīvi, taču 2004. gadā apprecējās otrreiz (katrā laulībā aktierim dzimuši pa trim bērniem).

Tāpat dārgāko šķiršanos topā iekļuvusi dziedātāja Madonna un režisors Gajs Ričijs (saskaņā ar dažādiem datiem no 76 līdz 92 miljoniem), režisors Džeimss Kamerons un aktrise Linda Hamiltona (50 miljoni), mūziķis Pols Makartnijs un modele Hītera Mailza (48,6 miljoni), mūziķis Fils Kolinss un modele Orianna Seveja (46,76 miljoni).

Savukārt dārgāko šķiršanos saraksta desmitajā vietā iekļuvusi aktiera Maikla Duglasa un austriešu diplomāta meitas Diandras Lukeras kopdzīves beigas, kas izmaksāja 45 miljonus ASV dolāru.

Šis saraksts gan drīzumā var būtiski mainīties, jo nav beigusies jezga ap Arnolda Švarcenēgera šķiršanos: sieva no viņa pieprasa rekordlielu summu - pusmiljardu dolāru. Tāpat arī vēl zināmas korekcijas var ieviest Kimas Kardašjanas tikai 72 dienas ilgušās laulības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!