Foto: Shutterstock
Seksologi atzinuši, ka pēdējo gadu laikā arvien biežāk viņiem nākas saskarties ar gadījumiem, kad dzimumakta laikā vīrieša penis iesprūst sievietes vagīnā, tādēļ eksperti apkopojuši vairākus padomus, kā mīlniekiem šādā situācijā rīkoties.

Statistikas dati liecina, ka vagīnas spazmatiska saraušanās, kas neļauj vīrietim izvilkt dzimumlocekli no sievietes maksts, neesot nemaz tik reta parādība, kā bija ierasts uzskatīt agrāk - šāda ķibele parasti atgadās vienā no tūkstoš dzimumaktiem.

Krievijas medicīnas zinātņu doktors Nikolajs Oļeiņikovs atzinis, ka pēdējo desmit gadu laikā arvien biežāk izplatītie gadījumi, kad vīrieša dzimumloceklis iesprūst vagīnā, esot skaidrojams ar to, ka meitenes arvien agrāk uzsāk dzimumdzīvi, lai gan tam nav ne fiziski, ne garīgi nobriedušas.

Šis brieduma trūkums noved pie tā, ka meitenes baidās no dzimumakta - uz šīm bailēm meitenes vagīna reaģē saraujoties. Tomēr šī nav tikai jaunu meiteņu problēma, jo arī pieaugušā vecumā sievietes jaunībā iegūto baiļu vai citu iemeslu dēļ cieš no nepatīkamām sajūtām un pat sāpēm jeb vagīnisma dzimumakta laikā.

Lai gan vairumā gadījumu sievietes, konsultējoties ar speciālistiem, spēj atbrīvoties no šīm baiļu izraisītajām muskuļu kontrakcijām, kas liedz dzimumlocekļa brīvu kustību makstī, iespējams, ka dzimumakta laikā šīs iracionālās spazmas pēkšņi atkārtojas un vīrieša loceklis nonāk gūstā.

Kā šādā situācijā rīkoties?

Kā pirmo un galveno speciālisti dod padomu neuztraukties un nekrist panikā, jo tādējādi situācija kļūs tikai ļaunāka. Tāpat der atcerēties, ka, lai patstāvīgi atbrīvotu dzimumlocekli no gūsta, partneru rīcībā ir tikai 20 minūtes - ja šajā laikā tas neizdodas, nekavējoties jāizsauc ātrā palīdzība, jo dzimumorgānu ilga "saķeršanās" var radīt draudus mīlnieku dzīvībai.

Gan sievietei, gan vīrietim šāda situācija var izraisīt panikas lēkmi, kas neizbēgami var novest pie elpošanas traucējumiem un gaisa trūkuma. Vīriešus šāds stāvoklis var novest pat šoka stāvoklī, jo loceklis turpina piebriest, bet sāpes var pat beigties ar samaņas zudumu.

Speciālisti nekādos apstākļos nerekomendē strauju locekļa izraušanu no vagīnas, jo tas var radīt nopietnas traumas abiem partneriem. 

Sievietei šādā situācijā līdzētu nomierinošu preparātu ieņemšana, bet, ja abiem mīlniekiem to pa rokai nav, kā vēl viens līdzeklis tiek minēta duša - ja vien partneriem izdodas tikt līdz vannasistabai, silta duša var nomierinoši iedarboties uz sievietes nervu sistēmu, atslābināt un noņemt spazmas.

Līdzīgu nomierinošu efektu var panākt arī ar termofora vai cita sildītāja novietošanu zem sievietes krustiem.

Tāpat praksē kā gana efektīva pārbaudīta kāda krievu seksologa izdomāta metode - vīrietis savu partneri nomierina, ar apļveida kustībām glāstot viņas vēderu. Tad sieviete, guļot uz muguras, ieņem dzemdētājas pozu, paplešot kājas un sasprindzinot vēdera presīti.

Tad vīrietis sievietes anālajā atverē ievada savu rādītājpirkstu un spēcīgi to atvilkt astes kaula virzienā. Šai kustībai vajadzētu atslābināt iegurņa muskuļus, bet, ja tas neizdodas, pēc divām minūtēm var mēģināt atkārtoti veikt šo atbrīvošanas operāciju.

Ja pēc 20 minūtēm loceklis vēl joprojām palicis vagīnas gūstā, nepieciešams izsaukt ātro palīdzību. Informējot mediķus par notikušo, nevajadzētu sacerēt pasaciņas, bet atklāti izstāstīt taisnību, lai mediķi jau laicīgi varētu sagatavot nomierinošus līdzekļus daiļā dzimuma partnerei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!