Vācu vēsturnieki nākuši klajā ar sensacionālu atklājumu – viņi noskaidrojuši, ka vācu nācijas un visas pasaules vēsturi savulaik būtiski mainījis kāds puisēns, sniedzot palīdzīgu roku mazajam Ādolfam Hitleram (attēlā pa labi).

Laikrakstu arhīvos atrasta informācija, ka 1894.gada janvārī Pasavas pilsētā pie Innas upes kāds zēns, kurš vēlāk kļuvis par mācītāju, no noslīkšanas izglābis četrus gadus vecu puisēnu.

Protams, šis notikums nebūtu pievērsis pastiprinātu vēsturnieku uzmanību, ja vien viņi nebūtu pārliecināti, ka no ledainā ūdens izvilktais zēns vēlāk kļuva par nacistiskās Vācijas līderi.

Par šo notikumu kļuvis zināms jau 1980.gadā, kad kāds vācu mācītājs atklājis, ka viņa priekšgājējs Johans Kūbergers (attēlā pa kreisi) pirms savas nāves pastāstījis, kā savulaik redzējis puisēnu - mazo Ādolfu Hitleru - slīkstam un viņu izglābis.

Pārliecību, ka Kūbergers, kurš bijis tikai nedaudz vecāks par Hitleru, runājis taisnību un patiešām pirms daudziem gadiem no nāves nagiem izrāvis Hitleru, vēsturnieku acīs nostiprināja nesen arhīvos atrastais avīzes izgriezums, kurā aprakstīts senais notikums.

Pats Hitlers, protams, nekad savas dzīves laikā šādu apkaunojošu savas bērnības epizodi nav pieminējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!