Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 20. janvārī, aprit tieši 30 gadi, kopš leģendārais britu mūziķis Džons Maikls "Ozijs" Osborns (attēlā) kādā koncertā nokoda galvu sikspārnim.

Šis hrestomātiskais incidents notika 1982. gada 20. janvārī, kad Ozijs kā solo mākslinieks uzstājās Aiovas štata pilsētā Demoinā.

Pusaudze, kas sikspārni atnesa uz koncertu, vēlāk paziņoja, ka tas jau bija miris iepriekš, tomēr Ozijs savā autobiogrāfijā Diary of a Madman vēlāk rakstīja, ka sikspārnis viņam pat esot iekodis lūpā, tāpēc viņš pēc koncerta aizgājis potēties pret trakumsērgu.

2004. gada žurnāla Rolling Stone veidotajā topā par visu laiku mežonīgākajiem rokmūzikas mītiem incidents ar sikspārņa nokošanu ierindots otrajā vietā (pēc mīta, kas pazīstams ar nosaukumu "Pols Makartnijs ir miris").

Cits līdzīgs incidents notika 1969. gadā Toronto, kad "šokroka karalis" Eliss Kūpers uz skatuves it kā saplosīja tur nejauši nonākuši cāli. Vēlākā izmeklēšana gan liecina, ka Kūpers cāli tikai nedaudz apskādējis un iemetis to pirmajās skatītāju rindās, kur sēdēja cilvēki ar īpašām vajadzībām. Šie invalīdi tad arī saplosīja putnu gabalos.

Mūsdienās dzīvnieciņus koncertos nereti plosa metālisti. Kā pazīstamākie minami amerikāņu death metal grupas Deicide mūziķi, kuri dzīvnieku aizstāvju nepatiku izpelnījušies ar tekstiem, kuros aicina ziedot dzīvniekus. Savukārt grupas līderis Glens Bentons kailām rokām uz skatuves reiz esot saplosījis jēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!