Foto: Publicitātes foto

31. janvārī aprit 24 gadi kopš ēterā startēja pirmais Labvakar! raidījums, kurš savas eksistences laikā iemantoja tādu popularitāti, kā nevienam citam raidījumam nav izdevies. Kādreizējais raidījuma vadītājs, tagadējais Radio SWH boss Jānis Šipkēvics (attēlā) spriež, ka nākamgad uz 31. janvāri Labvakar! trijotne atkal varētu atgriezties televīzijā.

"1988. gada 31. janvāri un pirmo Labvakar! raidījumu es joprojām atceros ļoti labi. No atmiņas joprojām nespēju izdzēst gandrīz neko, kas tajā notika. Ja, piemēram, trešais, trīspadsmitais un septiņdesmit piektais raidījums man ir aizmirsies, pirmo atcerēšos vienmēr," sarunā ar DELFI Izklaide atmiņās gremdējas Šipkēvics.

Labvakar! vadītāju trijotne - Šipkēvics, tagadējais Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un uzņēmējs Edvīns Inkēns - agrāk bija raduši kopīgi atzīmēt 18. novembri vai 11. novembri, kad Ojāram ir vārda diena. Tagad viņiem izdodas tikties retāk, taču Šipkēvics spriež, ka būtu laba ideja izveidot tradīciju visiem kopā sanākt 31. janvārī - raidījuma dzimšanas dienā.

"Derētu pasēdēt pie atmiņu ugunskura, parunāt par to, kurš tad vairāk to baļķi nesa, kurš bija gudrāks, ātrāks. Tas, ko mēs īpaši labi pieprotam, ir vienam otra apcelšana. Satiekoties vienmēr pavelkam viens otru uz zoba, dzenam jokus," smejas kādreizējais Labvakar! vadītājs, spriežot, ka trijotne varētu veidot savu humora šovu.

Attiecībā uz nākamā gada 31. janvāri, kad Labvakar! svinēs zīmīgo 25. jubileju, Šipkēvicam ir drosmīgs piedāvājums.

"Piektdien radioraidījumā Ar dziesmu par dzīvi Jānis Jurkāns man teica, ka nākotnē neredz Latviju kā patstāvīgu valsti, bet gan kā Eiropas Savienības daļu, un vispār izteicās pesimistiski par Latvijas nākotni.

Es turēšu īkšķi par to, lai Latvija izvelk līdz Labvakar! apaļās jubilejas gadam, un, ja tas izdosies, Šipkēvics, Inkēns un Rubenis atkal līdīs ekrānā un teiks: "Labvakar, Latvija!"," sola Šipkēvics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!