Foto: AFI

Portāls Delfi Izklaide turpina šogad aizsākto rubriku, sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem uzdodot īsus, kodolīgus jautājumus, un šoreiz atbildes uz desmit dīvainiem jautājumiem sniedza producents Juris Millers (attēlā).

Kāpēc Latvijā tik grūti klājas tā sauktajām puišu grupām?

Šīm grupām nebūt neklājas grūti. Katrai paaudzei ir bijusi "sava" puišu grupa - Jānis Paukštello, Varis Vētra, Ivars Kalniņš un Andris Bērziņš vēl 1975. gadā izveidoja grupu Mūžīgais unisons, tai 1985. gadā sekoja Mīlas metronoms, pagājušā gadsimta beigās meitenes fanoja par Mikseriem, jaunajā tūkstošgadē - par Caffe, Prego un Latte.

Katra no šīm grupām ir nodzīvojusi savu skatuves mūžu, un nekur jau nav teikts, ka Latvijas bojsbandiem būtu jāpastāv vismaz 40 gadus un jāizskatās kā Rolling Stones.

Visādā ziņā, varu atklāt noslēpumu - pavisam drīz meitenēm būs jauna puišu grupa, kurai pievērst savus skatienus. Tikai mazliet pacietības!

Kurā gadā Latvija kļūs par demokrātisku valsti?

Šķiet, ka vairs nekad. Mēs esam nonākuši tajā pelēkajā zonā, kurā valsts vadītāji izliekas, ka mums ir tiesiska sistēma, bet mēs esam spiesti tai pakļauties. Tiesiskā demokrātijā mēs baudītu dzīvi, bet tas, kas notiek Latvijā, ir visai attāls no demokrātijas.

Kāpēc Eirovīzija tiek dēvēta par geju pasākumu?

Šādu birku jau var piekabināt jebkuram pasākumam. Tas, ka skatītāju vidū ir daudz geju, nav iemesls dēvēt Eirovīziju par geju pasākumu. Hokeja vai futbola spēli taču mēs nesaucam par geju pasākumu tikai tāpēc, ka to skatās geji? Un vispār - kāda nozīme ir seksuālajai orientācijai koncerta kontekstā?

Vai tu varētu sadraudzēties ar bruņurupuci?

Viena no spilgtākajām pirmajām bērnības atmiņām ir komunālais dzīvoklis, kurā vienam no kaimiņiem bija bruņurupucis. Protams, toreiz tas man likās milzīgs, lai gan patiesībā diez vai bija lielāks par plaukstu.

Šaubos, vai bruņurupucis gribētu sadraudzēties ar mani - šobrīd es viņam varētu veltīt pārāk maz laika, bet dzīvniekiem ir nepieciešama pilnvērtīga uzmanība.

Vai Jēzus nomira arī par taviem grēkiem?

Viņš nomira par visu mūs grēkiem. Un, ja kāds vēlas izlikties, ka viņam, dzīvojot uz zemes, nav grēku, šis cilvēks vienkārši ir liekulis.

Kā tu skaidro Monas Lizas mīklaino smaidu?

Esmu četras reizes bijis Luvras muzejā un ikreiz izmantoju iespēju sasmaidīties ar šo noslēpumaini suģestējošo dāmu. Viņa spēj uzdot vairāk jautājumu, nekā sniegt atbilžu.

Kurā valstī tu gribētu nomirt?

Pavisam noteikti - kādā valstī, kur ir krietni siltāks, nekā Latvijā. Jau pirms dažiem gadiem sāku aktīvi lūkoties pēc vecumdienu mājas, kas noteikti būs uz salas un jūras vai okeāna krastā.

Kurš no šiem vīriem tev šķiet dīvaināks - Hitlers vai Staļins?

Viņi abi bija izcili stratēģi, tikai žēl, ka savu enerģiju viņi veltīja iznīcināšanai, nevis veidošanai. Līdz ar to - pozitīva vērtējuma nebūs nevienam.

Vai tev nav bijis bail no Bāskervilu suņa?

Nē, nekad. Neesmu īpaši aizrāvies ar detektīvromāniem, tādēļ arī Bāskervilu suns man vienmēr būs kaut kas līdzīgs Reksim vai Bēthovenam. Joks, protams. Ja nopietni - nav neviena iemesla, kas man liktu no viņa baidīties.

Vai tu varētu iesist sievietei?

Nekad savā dzīvē neesmu sitis sievietei un netaisos to darīt. Tā ir zemiska rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!