Foto: LETA

Piektdien, 3. februārī, Rīgas cirkā no Čehijas ieradušies trīs pieauguši un viens mazs bizons, lai pievienotos šīs sezonas programmai ar nosaukumu Cirks! Cirks! Cirks! Lielā atrakcija!.

Bizonus uz Rīgu atvedis treneris Antonio Simeks, kurš Eiropā vienīgais piedāvā cirka programmas ar šiem lielajiem dzīvniekiem. Rīdzinieki un pilsētas viesi Simeka priekšnesumus ar bizoniem varēs baudīt jau piektdienas vakarā, un šī kļūs par pirmo reizi, kad Rīgas cirka manēžā tiks demonstrēti šie dzīvnieki.

Bizonu viesošanās Rīgas cirkā ir gada nozīmīga arī viņu trenerim, jo šī būs pirmā reize, kad bizonu priekšnesums tiks demonstrēts īstā cirka namā, jo līdz šim bizoni izrādīti tikai ceļojošu cirku programmās teltīs.

Simeks, kurš Rīgā ieradies kopā ar savu dēlēnu Antonu un diviem zirgiem, atzinis, ka bizoni dresūrai pakļaujas grūti, tāpēc viņu sagatavošanai cirka programmai bijis nepieciešams veltīt ilgu laiku - treneris atklājis, ka personai, kas nolemj apmācīt bizonus, jānodrošinās ar pacietību un disciplīnu, jo šie ir īsti savvaļas dzīvnieki.

Pats mākslinieks uzskata, ka pret šiem dzīvniekiem svarīgi izturēties draudzīgi un taisnīgi un tos jātrenē gan arēnā, gan jāstrādā pie šo dzīvnieku izglītošanas ikdienā.

DELFI Izklaide jau vēstīja, ka 27. janvārī atklātajā cirka programmā Cirks! Cirks! Cirks! Lielā atrakcija!, kas tiks izrādīta līdz 11. martam, var redzēt arī ekstrēmo gaisa akrobātu uz Nāves rata, gaisa vingrotājas Ņinas Jarošas priekšnesumus uz trapeces, Latvijas labākās kaķu dresētājas Darjas Golobokihas numuru ar kaķiem un suņiem un citas atrakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!