Foto: EPA/LETA
Vairākas šobrīd slavenas kino un mūzikas zvaigznes pamatu karjerai likušas burtiskā nozīmē ar sava ķermeņa palīdzību - sniedzot striptīza priekšnesumus un piedaloties erotiskās fotosesijās, turklāt šādi gūto pieredzi vairums nebūt nenožēlo.

Vēl pirms seriāla Pludmales patruļa ēras tā zvaigzne Karmena Elektra kabatas naudu pelnīja, dejojot pie stieņa Lasvegasas klubos. Kā vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, seksīgā "glābēja" arī vēl tagad reizēm atminas jaunību, iepriecinot savus pielūdzējus klubos.

Čenings Teitams, kas pazīstams ar lomām seriālā CSI: Miami un filmās Coach Carter, She's the Man, Step Up un Public Enemies, karjeru sāka, izklaidējot bagātas dāmas ar vīriešu striptīzu. Topošās zvaigznes skatuves vārds bija Čens Kroufords.

Dziedātāja Kortnija Lova, līdz iepazinās ar grupas Nirvana līderi Kurtu Kobeinu, piestrādāja par striptīzdejotāju Aļaskā. Tāpat mūziķe un aktrise manīta, piekopjot šo nodarbi Japānā un Taivānā.

Dejotāja un šokrokera Merilina Mensona bijusī dzīvesbiedre Dita for Tīza nekad nav slēpusi, ka 18 gadu vecumā dejojusi striptīza bārā. Turklāt pašreizējā dziedātāja un aktrise joprojām pelna tūkstošiem dolāru par vienu erotisku priekšnesumu.

Ekstravagantā popdīva Lady Gaga arī kādreiz dejojusi pie stieņa. Intervijā tabloīdam News of the World viņa bez kautrēšanās pastāstīja par šo savas biogrāfijas lappusi. "Kad strādāju striptīza klubā, man bija 18 gadu. Mana pagalma meitenes pat iedomāties nespēja, ka pārvērtīšos par to, kas tagad esmu," palielījās dziedātāja.

Amerikāņu modele un sabiedrības dāma Embera Rouza, īstajā vārdā Embera Levončuka, kas šobrīd vislabāk zināma kā reperu draudzene un realitātes šovu dalībniece, tāpat dejojusi pie stieņa ar pseidonību Roze.

Slavenā astoņīšu māmiņa Nadja Sulemana ne tikai strādāja par striptīzdejotāju, bet arī izklaidēja vīriešus vebkameras priekšā. Savukārt modele un aktrise Reičela Stērlinga, kā baumo, ne tikai dejojusi striptīzu, bet arī filmējusies pornofilmās.

R&b dziedātāja Īva pat lepojas ar savu striptīza dejotājas pieredzi, jo tā esot palīdzējusi brīvāk justies uz skatuves.

Amerikāņu modele un televīzijas šovu zvaigzne Tila Tekila ir gatava ikvienam lepni atklāt, ka striptīzu dejot sākusi jau skolas laikā. "Es dejoju striptīzu, jo centos sakrāt naudu, lai pārceltos uz Holivudu un kļūtu par biseksuālu Holivudas zvaigznīti, kas arī šobrīd esmu", viņa visai pieticīgi piebilst.

Striptīzu dejojušas arī vēlākās modeles Dženna Džeimsone, kā arī nu jau nelaiķe Anna Nikola Smita, kas vēlāk pamanījās apprecēties ar miljardieri, kura mantojumu tomēr nepaspēja izbaudīt – Smitas tiesības apstrīdēja viņa dēls, bet viņa pati aizrāvās ar narkotikām un alkoholu un nomira.

Striptīzs kalpojis par starta platformu uz karjeras virsotnēm ne tikai daudzām Holivudas, bet arī Krievijas zvaigznēm. Piemēram, krievu aktrise Jūlija Takšina pirms lomas slavenajā seriālā Не родись красивой strādāja vīriešu izklaides klubā Diamond Girls ar pseidonīmu Bagira.

Tāpat Jūlijas fotogrāfijas bieži rotāja glancēto erotisko žurnālu lappuses. "Man vajadzēja kaut kā izdzīvot Maskavā. Es negribēju mitināties kopmītnēs, negribēju braukt ar metro, zvanīt vecākiem un lūgties naudu," atklāja aktrise.

Seriālu Сестры, Колдовская любовь un daudzu citu zvaigzne Ļubova Tihomirova jau kopš bērības dejoja un nodarbojās ar mākslas vingrošanu. Tas viņai ļoti noderēja aktrises karjeras sākumposmā, kad naudas dzīvošanai ļoti trūka, un nākamā zvaigzne, vairāk pazīstama ar psiedonīmu Ļuba Naginska, piestrādāja par striptīzdejotāju.

Pāvelam Derevjanko ir daudz lomu kino, bet starp tām bijusi arī kāda, kurā iejusties nebija īpaši nepieciešams – tas bija striptīzdejotāja Pāvela Davidenko tēls. "Kad es vēl dzīvoju Taganrogā, klubos dejoju kaut ko ļoti līdzīgu striptīzam," kādā atklātības brīdī izteicās aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!